woensdag 28 november 2018

Bonte klimop winterhard

Tuinierplezier begint hier op Bakker. Geurende rozen of toch haagrozen? Kwaliteit voor lage prijs. Hét online tuincentrum met meer dan 20.


De reden is niet ver te zoeken: het stelt weinig eisen aan verzorging of bodem.

Hedera helix Marginata Elegantissima of Bonte Klimop is een winterharde heester met groen wit bontgekleurd bla geschikt als bodembedekker of klimplant. Zonder snoei wordt de heester enkele meters hoog, maar d. Lang niet alle soorten en rassen zijn voldoende winterhard in ons klimaat. Zelfs de gewone klimop , die toch wel wat gewend is, zal in zeer strenge winters het blad verliezen, zeker wanneer hij in een boom groeit en dus veel wind vangt.


De hoofdtakken blijven echter leven en zullen weer uitlopen. Hoewel de plant wordt aangeboden als klimplant is het ook een zeer geschikte plant als bodembedekker. Met worteltjes zet hij zichzelf vast in de grond.

Door het kleurverschil ontstaan prachtige tekeningen in het blad. Bonte klimop kopen bij Tuinplantenwinkel. Bij iedere cultivar is de tekening weer anders. Soms met een licht hart en soms juist met een lichtkleurige omlijsting. Om de klimop in toom te houden moet hij regelmatig gesnoeid worden.


Dat kan in april-mei en nog eens in het najaar. De gewone groene klimop is het sterkst. De bonte siervormen zijn iets minder winterhard. Goed ook op donkere plaatsen waar het bonte blad goed tot zijn recht komt.


De favoriete klimop van mijn oma De hoogte na jaar is m. De vruchtperiode is oktober - december. Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1. Deze plant is goed winterhard. Klimop en winterhardheid Klimop is normaliter winterhard en blijft mooi groen in de winter.


Alleen bonte klimopsoorten zijn zwakker en minder winterhard.

Klimop snoeien Om te klimmen moet je hedera om de paar jaar snoeien zodat ze verjongt. Zet de klimop voor het planten met pot en al eerst in een emmer met water en laat hem volzuigen. Maak een plantgat en houd een plantdiepte aan van de pot van de nieuw aangekochte klimop. Meng vervolgens flink wat compost of goede tuinaarde door de uitgegraven grond om de klimop een goede start te geven.


Breng Kleur terug in uw Tuin met de Bloemen, Planten en Zaden van Bakker. Klimplanten al vanaf € 49. Soorten klimplanten online! Hagen, zo bij u thuisbezorgd.


Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. In onze webshop zijn diverse bonte klimop soorten te bestellen met wit en geel bonte bladeren. Het is dan ook een zeer geschikt soort voor begroeiing van een muurtje waarbij u wilt voorkomen dat de hele muur groen zal worden.


Om maar gelijk de grote vraag te beantwoorden: JA, onze hedera ( klimop ) is winterhard ! Jij hoeft je dus geen zorgen te maken dat de hedera schermen, hederahaag of hedera bodembedekker in jouw mooie groene tuin straks veranderen in een dorre bende. De klimop Hedera helix ‘Adam’ heeft een opvallen witbont gevlekt, zeer fraai klein blad. Het is van oorsprong een bosplant die via bomen en andere klimsteunen met zijn hechtwortels naar het licht toegroeit. Hedera is een van de meest gebruikte klimplanten.


Klimop is dus een vrij gemakkelijke plant maar toch is een juiste beplantingsaanpak cruciaal voor een goed resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts