woensdag 28 november 2018

Hulst bemesten

Ruime Keuze Hotels Wereldwijd. Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Hulst is echter een veelzijdiger plant.


De permanent groene tuinplant biedt bijvoorbeeld een veilig thuis aan vogels, weert ongenode gasten uit de tuin en is heel geschikt om in vorm te snoeien.

Geef hulst in november een plekje in de tuin of op het terras en geniet ieder seizoen van deze tuintopper. Door in het voorjaar te bemesten , zijn de nieuwe uitlopers sterk en diep van kleur. Strooi de bemesting om de struik en hark het in de grond.


Zo wordt de Ilex van extra voeding voorzien. U hoeft dit niet heel vaak te doen: tweemaal per jaar is al genoeg om de Japanse hulst optimaal te laten profiteren van alle voedingsstoffen in de grond. Wij raden aan de Ilex meserveae in het voorjaar te bemesten , zodat de nieuwe uitlopers voorzien worden van deze nieuwe energie en sterker en vitaler worden.


Het bemesten van de Blue Princess is gemakkelijk. U strooit de mestkorrels of compost op de grond om de Hulst.

Wanneer u een Hulsthaag heeft, strooi de meststof dan aan beide kanten van de heg. Hagen bemesten en snoeien. Strakke hagen moeten uiteraard gesnoeid worden.


Geen tuinier die dat vergeet. Dat hagen ook voeding moeten krijgen, wordt vaak wel over het hoofd gezien. Om vlot te kunnen groeien en snel een gesloten geheel te vormen, heeft uw haag voeding nodig.


Er is echter nog een andere reden. Wanneer en met welke meststof bemesten De tuin staat vol met verschillende soorten beplanting. Bomen, struiken, vaste planten en vaak ook nog een gazon. Al deze natuurlijke elementen vragen om hun eigen specifieke verzorging. Maar wanneer moeten we het gras bemesten ? Door regelmatig te bemesten voorkomt men dat hagen kale plekken krijgen, geelbruin verkleuren (gebrek aan magnesium) en houdt men ze in een goede gezondheid.


Wie vergeten is in het voorjaar te bemesten , kan dit nog doen direct na de eerste snoeibeurt. Zomer en winter bladhoudend. Planten op zeer goed ontwaterende grond.


Na aanplant regelmatig bemesten.

Voor de rest zijn er geen bijzondere eisen en kan er met compost worden bemest. Deze winterharde bloeiende heester lijkt niet op hulst , maar heeft wel veel weg van Buxus. Goede organische meststoffen voor deze haagplant zijn compost, tuinturf of koemestkorrels. Een mulchlaag maakt u door bladeren, die van bomen afgewaaid zijn, onder de struiken te leggen. Ik wil graag een haag planten.


Een laurier bemesten is iets wat je niet moet vergeten. Helaas zie ik regelmatig dat een laurier niet of nauwelijks bemest wordt. Dit zorgt ervoor dat de laurier er minder mooi uit ziet en minder goed groeit.


In dit artikel vertel ik je waarom het bemesten van de laurier belangrijk is. Wanneer de Japanse hulst aangeplant is kunt u de planten ruim voorzien van water. Doordat u de grond eerst doorlatend gemaakt heeft, worden de wortels van de Ilex gelijk van water voorzien. Japanse hulst 'Convexa' in de tuin.


De Japanse hulst mooi houden na het planten. Daarom is het belangrijk dat u ze regelmatig en met de juiste voeding bemest. Door in de herfst je gazon en vasteplantenborder te bemesten , zorg je ervoor dat je tuin stevig de winter in kan – en hopelijk ook een mooie groene kleur behoudt. Ik heb begin oktober gestrooid.


Dat doe ik bewust voordat het meeste blad is gevallen. Ilex aquifolium (gewone hulst ) Ik verwacht dat dit te maken heeft met voedselgebrek. Wellicht kunt u de hulst extra bemesten met kunstmest. Extra compost bij de voet van de hulst toevoegen is ook een optie.


Staat de hulst de hele dag in de diepe schaduw? Haagplanten zoals taxus, buxus, hulst en liguster hebben slapende knoppen. Als deze soorten diep teruggeknipt worden, zullen ze er wat kaal uitzien maar naar verloop van tijd altijd weer uitlopen.


Coniferen hebben deze eigenschap niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts