woensdag 19 december 2018

Bloeitijd lavendel

Vind bloeitijd lavendel als je nu zoekt. Design Ultrasoon Aromaverstuivers, Aromatherapie, Aromadiffusers. Zoals gezegd zijn er behoorlijk wat diverse soorten lavendel.


Ze bloeien niet allemaal op hetzelfde ogenblik. Dus als je een border hebt met verschillende soorten lavendel dan kan je een lange tijd genieten van de prachtige bloemen van de lavendel.

Na een uitermate droge start van de zomer en temperaturen die vaak rond de graden celcius stegen ziet het ernaar uit dat we deze week wat verfrissing krijgen. In het westelijke deel van de Drôme, niet ver van Montélimar, zie je veel kleinere velden met (spijk) lavendel , tussen graan en truffeleiken. Bloeitijd is hier van half juni tot half juli. Rond Ferrassières, plateau d’Albion.


Dit plaatsje in de Drôme ligt op de hoogvlakte van Albion, op 1. Blauwe lavendel en lavendel blauw bestaan niet, dat blauw heet officieel violet. Er zijn cultivars met zeer grijs blad en er zijn dwergvormen en reuzen.

Snoei lavendel nooit op het kale hout. Let op: een belangrijke regel bij het snoeien van lavendel is nooit tot op het kale hout te snoeien, want de plant loopt daarna niet meer uit. Zorg er dus altijd voor dat je niet lager snoeit dan waar er nog wat nieuwe scheuten aan de tak zitten. Voor lavendel mag die bodem dan ook nog kalkrijk zijn en liefst ook een goed water doorlatende bodem tijdens de winter. In augustus kun je de lavendel al wat fatsoeneren door de uitgebloeide bloemaren en het onregelmatige groen weg te knippen.


Lavendel houdt van een jaarlijkse portie zeewierkalk. Toch is deze lang bloeiende lavendel niet zo vaak in de tuinen te zien als de gewone lavendel. De oorzaak hiervoor ligt vooral aan het feit dat de vlinderlavendel een ietwat vorstgevoelige soort lavendel is, terwijl gewone lavendel bijna altijd de winter zonder problemen weet te overleven.


De oorsprong van de lavendel angustifolia is het Middellandse Zeegebied. Daar zijn enorme velden te aanschouwen in de omgeving van ‘parfumplaatsen’ zoals Grasse in Frankrijk. Tenslotte draagt het beperkte onderhoud bij aan de populariteit van lavendel. Ook bestaat er lavendelhoning waarbij er zorg voor wordt gedragen dat de bijen alleen met lavendel in aanraking komen. Inwendig kan lavendel worden toegepast als theeaftreksel en uitwendig in de vorm van aromatherapie.


Na de bloei, vaak eind augustus, is de zomersnoei. Knip dan alleen de uitgebloeide bloemstelen en stengeltopjes terug. Zo kan uw lavendel voor de winter nog wat groeien en behoudt het tijdens de winter zijn mooie vorm.

Tip: plant lavendel altijd op een zonnig plekje in droge grond. U kunt eenvoudig uw lavendel online kopen. De plant kenmerkt zich door smalle grijze bladeren en mooie blauwe of paarse bloem-aren in verschillende vormen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de lavendel van het voorjaar tot de late zomer kleur en geur geeft aan je tuin. Alle lavendel -soorten zijn kalkminnend behalve Lavandula Stoechas.


Plant Lavandula angustifolia daarom met flink wat kalk aan. In het voorjaar dient u de stengels van Lavandula. Luberon Valley lavendel velden. De dorpjes op de heuvels, de bossen zorgen al voor een authentiek Provence-gevoel.


Zeker als je daar de lavendelvelden bij op telt. Enkele goede plekken zijn: In het midden tussen de dorpen Gordes, Lacoste en Bonnieux. De bloeitijd van lavendel.


Om de lavendelvelden in bloei te zien, moet je je bezoek goed timen. Al verschilt het per streek wanneer dit paarse bloemetje bloeit. De nederlandse naam is Gewone lavendel , familie van de Lamiaceae. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr.


In dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe je lavendel in potten of bakken plant en daarna verzorgt. Zo geniet je er een hele zomer lang van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts