vrijdag 7 december 2018

Elstar snoeien wanneer

Het is heel belangrijk wanneer u uw elstar snoeit. Indien u vergeet om te snoeien dan zal uw appelboom geen vruchten gaan geven. De elstar dient twee keer per jaar gesnoeid te worden.


Aan het einde van de winter (eind februari, begin maart) dien je de oude takken weg te snoeien , waarbij je de kortloten spaart. Een mooie haag moet vaak geschoren worden, zeker wanneer het gaat over een formele haag.

Informele hagen worden vaak gebruikt wanneer privacy belangrijk is en zijn ook vaak breder. Ze kunnen gezien worden als brede omheining. Na het planten duurt het meestal drie jaar voor de boom vrucht draagt. Wanneer komen er appels aan mijn appelboom? Om vorming ervan te stimuleren, dient de groei geremd te worden.


Hoe moet ik de Elstar appelboom snoeien ? Dit doen we door snoei , takken buigen en vruchtdunning.

Je kunt appelbomen en perenbomen twee keer per jaar snoeien : Aan het eind van de winter in februari snoei je dikke oude takken weg en spaar je de kortloten. In juni snoei je nog een keer. Als reactie op de winterse snoei , maakt de boom veel waterlot. Dit zijn de snelgroeiende recht omhoog schietende.


Deze is destijds aangelegd door een hovenier. Hij is nog niet gesnoeid en groeit ook erg langzaam. Er zitten ook slechts enkele takken aan. Dit kan desastreus zijn voor jouw boom.


Niet alleen vocht, maar ook vrieskou kan de appelboom beschadigen. Snoeien wanneer het regent is daarom uit den boze. Ga daarom niet snoeien wanneer het overdag vriest.


Oudere bomen daarentegen kunnen gesnoeid worden wanneer het blad valt. Dat is tussen december en maart. Indien je je appelaar te laat snoeit (in april of mei), dan rem je de groei van de boom af.


Dus als alle appels rijp zijn en uit de boom gehaal dan mag je tekeer gaan met je snoeischaar.

Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde. Het snoeien van appel- en is in werkwijze vrijwel gelijk, en heeft twee doelen. Als dit niet gebeurd zal de boom weer uitgroeien tot een normale struik. Alle fruitbomen kunt u snoeien van November tot Februari, met uitzondering van kersen- en pruimenbomen.


Snoei de appelboom wanneer het droog is: begin pas met snoeien wanneer het droog is. Daarbij is het ook beter om pas te snoeien wanneer het gestopt is met vriezen. Snoei oude dikke takken weg: ga op zoek naar oude dikke takken die geen waarde meer toevoegen voor de appelboom en snoei deze. Info over snoeien appelboom elstar. Resultaten van zoekmachines!


Heb geen vrees om te snoeien en durf rigoureus in te grijpen. Aanvankelijk lijk je er schade mee te doen, maar uiteindelijk houd je de boom er gezond mee. Tip: pluk het fruit voorzichtig. Wil je een appelboom snoeien ? Dit is het bloesemhout dat zo belangrijk is.


Appelboom snoeien in de zomer juni. Snoeiwonden die lang nat blijven zijn erg vatbaar voor infecties van vruchtboomkanker. Als het te hard vriest kan het wondweefsel niet goed toegroeien.


Snoei bij voorkeur als het niet of slechts weinig vriest. Bij het snoeien van een appelboom in leivorm is het belangrijk om erg zorgvuldig te werk te gaan. Tenslotte moet de vorm goed behouden blijven. Vele overtollige zijscheuten worden verkort of helemaal weggesnoeid.


De snoei is erop gericht een goede oogst te bekomen. Na de snoei : Na het snoeien zijn alle (zij)scheuten tot op knoppen gesnoeid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts