vrijdag 21 december 2018

In het werk gestorte betonvloer

Wij hebben een leuke Baan voor jou! Gezellig team en flexibele werktijden. Gratis en snel auto onderdelen zoeken bij 1autosloperijen! Voor ons is het belangrijk te weten welk type constructievloer is toegepast.


In de meeste gevallen zal de begane grondvloer van één van de hieronder genoemde typen zijn: Monoliet gestorte betonvloer.

Deze vloer wordt ‘ in het werk gestort ’ en al dan niet voorzien van isolatie aan de onderzijde. Bij in het werk gestorte beton kunnen we denken aan funderingen, vloeren en wanden, maar ook kolommen en balken. We spreken van in hetwerk gestort beton over werkzaamheden die op de bouwplaats plaatsvinden. We hebben het hier met name over seriematige woningbouw, maar ook over utilitaire werken zoals kantoren of kunstwerken als bruggen en tunnels. Kijk snel en solliciteer nu!


Al jaren zijn onze vakmensen gespecialiseerd in het maken van in het werk gestorte verdiepingsvloeren, ook wel ingeschaalde vloeren genoemd. Dit is een traditionele uitvoeringswijze van een betonconstructie, vanaf de 1e verdiepingsvloer tot en met de zoldervloer. Het woord betonvloer omvat alles wat nodig moet zijn voor een bouwproject zoals betonvloeren in het werk gestort vlak onder de rei, betonvloeren monoliet afgewerkt, kanaalplaat vloeren, bekisting breedplaat vloeren, combinatievloeren, staalvezel betonvloeren , druklagen op kanaalplaat vloeren, etcetera.

Betonvloeren maken is vakmanschap. In het werk gestort beton. De beslissing in situ of prefab is dus niet eenvoudig te nemen. Op een betonvloer komt u vaak een zandcementvloer.


Het beton weegt te veel om gedragen te kunnen worden en de vloer komt te veel omhoog. Bij isolatie onder de betonvloer dient XPS gebruikt te worden (op een PE-folie geplaatst) in een FLOOR densiteit. Dit vraagt kennis en aandacht voor het maken van de werkvloer, aanbrengen van de wapening tot aan het storten van de vloer. PUR, Resol kunnen vocht opnemen en zijn hier niet geschikt. Dan de betonvloer plaatsen, let op verankering van wapening aan de gevel ivm stabilieit van de rest van de werken.


Nadat de platen in het werk zijn geplaatst en wapening is aangebracht, wordt op de platen een constructief meewerkende betonlaag gestort. De betonkwaliteit die men hiervoor gebruikt is Bof hoger. Op deze manier wordt een betonvloer verkregen, die vergelijkbaar is met een vrijdragende betonvloer die geheel in het werk is gestort.


Met alle gevolgen van dien. In dit artikel aandacht voor de juiste kosten van beton gestort in het werk. Is de calculatie te hoog, dan bestaat de kans dat we het werk niet krijgen.


De vloeren hebben een relatief hoog eigen gewicht maar geven veel ontwerpvrijheid vanwege de mogelijkheid van grote overspanningen. Met deze vloer is de vormvrijheid zeer groot. Begroten we te laag, dan nemen we geld mee naar het werk.

Vlakke plaatvloer ( in het werk gestort ) Traditionele vlakke vloer die op een bekisting wordt gestort. Of het nu gaat over een bedrijfsruimte, gestorte betonnen pad of een verharding met betonplaten. Deze vloeren zijn zowel voor beganegrondvloeren als voor verdiepingsvloeren geschikt. De doorstekende betonvloer die als gevelband in het zicht komt, is op grote schaal gemaakt in de na-oorlogse woningbouw.


Op elk tuinbouwbedrijf komt u wel één van bovenstaande tegen. Vanwege de goede constructieve eigenschappen was het gemakkelijk om de gewapende betonvloer te laten uitkragen uit het binnenspouwblad om het buitenspouwblad te kunnen aanbrengen. Het gebruik van prefab beton heeft een aantal voordelen. Prefab beton heeft daardoor een constantere kwaliteit dan beton dat op de bouwlocatie wordt gestort. Deze voordelen zijn als volgt: Met prefab beton heeft men meer controle op het productieproces en kan men het beton onder optimale omstandigheden storten en laten uitharden.


Meestal gebeurt dit door schroefstempels in te zetten. Pas als het beton voldoende is verhar kunnen deze vloeren zichzelf dragen. Het bestaat uit een in het werk gestorte betonvloer die in de bekisting wordt gevormd.


Een veel gebruikte methode is het op de bouwplaats opstorten van een breedplaatvloer. Doordat de vloer in het werk wordt gestort , bestaat de vloer uit één geheel. Wanneer de vloer is gestort en voldoende is aangehar kan men kleur in de vloer aanbrengen.


Egaliseren is het extra uitvlakken van een betonvloer of zandcementdekvloer. Ook bij het aanbrengen van een cementdekvloer of het storten van een betonvloer zowel buiten als binnen kan er wel eens wat mis gaan zodat de vloer nader hand geëgaliseerd moet worden. Het kan voorkomen dat bij het storten de vloer scheef komt te liggen.


En is er voor onkruid geen kans meer om door de naden omhoog te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts