donderdag 13 december 2018

Groenten zaaien

Vind groenten zaaien als je nu zoekt. Welke groenten en fruit kun je zaaien en wanneer? Bekijk onze tips in de zaaikalender. Zaaikalender voor de moestuin: Voor de beginnende moestuinliefhebber is het soms is het vaak raden naar wat hij in een bepaalde maand al dan niet zou kunnen zaaien of planten. Groenten zaaien in eigen moestuin.


Welke de plantafstanden ongeveer bedragen en wanneer er dan zou kunnen geoogst worden.

Zaaien is helemaal niet moeilijk. Houd een paar basisregels in acht en je kunt straks een heerlijke oogst tegemoet zien! Kijk goed op de verpakking wat het juiste zaaimoment is van de groenten. Vanaf april mag je al vrij veel groenten in de volle grond zaaien , maar ook in maart kun je al voorzichtig met een aantal gewassen starten.


Het is een echte aanrader om in deze periode van het jaar ook op de uiterste data nog wat te zaaien of te planten. Zo kunt u tot diep in het najaar (en de laatste drie jaar, dank zij het zachte najaar tot de jaarwisseling) groenten oogsten. Voordeel is dat de groenten door het koele klimaat in het najaar lang kunnen bewaren op het veld.


Lees alle informatie over groenten zaaien , uitplanten, verzorgen en oogsten met behulp van een stappenplan.

Als je zelf groenten vanuit zaadjes wilt opkweken en oogsten is het van groot belang de eerste fases zo goed en optimaal mogelijk te begeleiden. Als je te laat bent begonnen met zaaien lopen de kiemen vaak snel tegen een groeiachterstand aan die tot de oogstperiode niet meer wordt ingehaald. Start vandaag nog jouw moestuin. Leer stap per stap groenten kweken, zaaien en oogsten. Download onze gratis moestuin kalender en ga vandaag aan de slag!


De voedingswaarde van groenten uit diepvries, blik of glas is evenwaardig aan deze van verse groenten. Net als vers bereide groenten leveren ze belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam. Verwerkte groenten maken het je ook makkelijker om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten (3g) te eten.


Voor welke methode gekozen wordt hangt af van het gewas. Bloemen staan vaak heel mooi als deze breedwerpig gezaaid worden. Dat geldt ook voor andere snelle groeiers. In Juni vind de wisseling van de wacht plaats.


Veel groenten kunnen nu geoogst worden, waardoor er weer ruimte ontstaat in de moestuin. Maak optimaal gebruik van het groeiseizoen door bladgewassen, koolgewassen, vruchtgewassen en kruidenzaden te zaaien. Voor het beste groeiresultaat, houdt u bij het zaaien rekening met vruchtwisseling.


Wanneer moet ik groenten en fruit zaaien ? Dat is een hele goede vraag, Daarvoor hebben wij de zaaikalender gemaakt en kun je dit hanteren.

Je kunt veel meer uit je moestuin halen als je ook na juni nog de gepaste teelten zaait en plant. Zo kun je immers tot diep in het najaar groenten oogsten. Vanaf half augustus is het aangeraden de herfstwortelen te zaaien onder koud glas. Deze kun je dan oogsten in december en januari.


Via het drop-downmenu of via de links hieronder kun je pagina’s vinden van de verschillende groepen groenten (en vervolgens dan weer de groenten zelf met hun bijzonderheden, teeltzorgen, etc. daarbij). Er zijn verschillende soorten groenten en dus ook verschillende zaden. Zo kunt u andijvie, bietjes en bonen al zaaien in mei en juni, maar veldsla bijvoorbeeld pas in juli. Ook het oogsten verschilt bij de soorten groenten. Enkele van deze rassen nemen we in ons sortiment op, in de hoop dat de hobbyist of kleine kweker er veel kweekplezier mee zal beleven.


Aardappels zaaien is een leuk avontuur, dat voor kwekers van nieuwe rassen een normale zaak is! Als je de groenten uit je eigen tuin kunt halen, weet je altijd zeker dat ze vers zijn! De meeste mensen denken dat je een moestuin zaaien in het voorjaar moet doen. Voor veel soorten groenten en fruit geldt inderdaad dat je ze het best in de lente kunt zaaien.


Er zijn een aantal groenten die erg populair zijn om mee te koken en die u gemakkelijk zelf kunt verbouwen. Denk eens aan alle mogelijke sla soorten met haar ingrediënten ervoor als komkommer en tomaat. Alles over groenten zaaien , planten, bemesten, onderhouden en oogsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts