donderdag 6 december 2018

Vijver graven

Kleine en grote graafwerken met precisie. Laat ons een bestek opmaken! Ga je een voorgevormde vijver aanleggen, dan ga je iets anders te werk. Probeer de vorm van de vijver zo nauwkeurig mogelijk uit te graven , net zolang tot de vijver er precies inpast. Bepalen van de te graven dieptes Afhankelijk van het type vijver en de benodigde diepte van de waterplanten, graaft u de vijver per plateau uit, zie schema hieronder.


Get without the ads.

Naast het graven van een vijver kunt u bij Verhagen Kaatsheuvel ook terecht voor onder andere het graven van sleuven, het aanvoeren van grond of zan het verwijderen en afvoeren van betonvloeren, het storten van beton, sloopwerk, grondwerk voor nieuwbouw, het graven van een vijver of het uitvoeren van werkzaamheden in uw tuin. Wilt u een vijver aanleggen in de tuin? De meeste mensen graven een gat, gebruiken wat vijverfolie en Klaar is Kees.


Dit is natuurlijk een manier hoe je vijveraanleg zou kunnen aanpakken. Maar is dit ook de beste manier om een vijver aan te leggen ? Uitgraven voor een vijver : Het is lang niet in alle gevallen noodzakelijk om de uitgegraven grond op te vullen met zand. Een bekend voorbeeld is bijvoorbeeld het realiseren van een vijver in de tuin.


In een dergelijke situatie kunt u de kosten voor het opvullen met zand eenvoudig uitsparen.

Een vijver is een echte sfeermaker in de tuin. Logisch dat veel mensen beginnen met een vijver aanleggen. Wanneer je echter een vijver wilt aanleggen, is het verstandig om vooraf over een aantal zaken na te denken. Welke soort vijver wil ik, waar moet de vijver komen en wat zijn de kosten? Een talud naast de vijver zorgt voor een nog gevarieerder dierenleven in je vijver.


Gebruik het zand dat tijdens het uitgraven van het vijvergat naar boven komt en stapel hier stenen en puin tegenaan. Ertussen zullen allerlei wilde planten groeien. Voor een echte natuurvijver zonder folie, moet je wel een grote tuin hebben. Ik wil graag een vijver in de achtertuin uitgraven. Bij ons kwam dat neer op 20.


Bij het uitgraven van de vijverkuil ga je als volgt te werk: Graaf eerst de volledige vijveromvang uit tot op de diepte van het ondiepste plateau. Daarna graaf je het volgende plateau uit. Als u een kleine of grote vijver aanleggen wilt in uw tuin dan kan dit op verschillende manieren.


De makkelijkste is een gat graven vijverfolie gebruiken en vullen. Controleer voor je gaat graven de weersvoorspelling. Bij een in het najaar aangelegde vijver kunt u in het voorjaar gerust vissen in uw vijver uitzetten.


Bij een vijver die in het voorjaar gereed is gekomen moet u echter minimaal weken wachten. Ook moet, voor het uitzetten van de vissen, altijd de waterkwaliteit in uw vijver worden gemeten en eventueel worden aangepast.

Voordat je begint met je vijver aanleggen, markeer je met latten of paaltjes de randen van de vijverkuil. Vijver aanleggen: uitgraven van de vijverkuil. Graaf de vijver vervolgens plateau voor plateau uit. En wanneer je bij Intratuin, ofzo een vijverbak gaat halen zul je inderdaad een gat moeten graven. Want de waterplantjes zullen tot de waterspiegel groeien.


En de grond die je uitgraaft voor de vijver kun je direct gebruiken voor het creëren van een waterval. Steeds vaker kiezen mensen er voor om een vijver in hun tuin te plaatsen. Vijvers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle mogelijke vormen en prijscategorieën.


Bovendien is het bij het laten plaatsen van een vijver ook altijd belangrijk om rekening te houden met de kosten die het onderhoud er van met zich mee zal brengen. Dit is de eenvoudigste en goedkoopste manier om een vijver te bouwen. De wanden van de vijver kunnen in stabiele grond vertikaal worden uitgegraven, is de grond instabiel door bijvoorbeeld de inwerking van grondwater, dan is het noodzakelijk de wanden scheef uit te graven.


Hierna worden de eventuele wand en bodemafvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts