donderdag 6 december 2018

Grootste vlinder

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Enkele van de als voedsel gebruikt planten van de rups worden door de mens commercieel geteeld als voedsel, en het voorkomen van de rups op plantages wordt dan gezien als schadelijk.


Hij heeft ook nog eens zeer opvallende vleugels. De uiteinden van de vleugels zijn net slangenkoppen, vertelt Pauline Dekker van Vlindorado aan NH.

Die voorkomen dat de vlinder wordt opgegeten. Deze reusachtige insecten worden beschouwd als de grootste vlinders ter wereld. Ze zijn zo groot dat hun cocon in Taiwan wordt gebruikt als handtas.


Het totale oppervlak van hun vleugels kan een oppervlakte hebben van meer dan 1vierkante centimeter en hun vleugelspan reikt tot centimeter. De grootste vlinder van de wereld is in Nederland ontpopt. De atlasvlinder van centimeter leeft in vlinderpark Vlindorado in het Noord-Hollandse Waarland. Het dier heeft ook opvallende vleugels.


Op de vleugels zijn een soort slangenkoppen te zien.

De grote ijsvogelvlinder, de grootste Nederlandse vlinder , lijkt nu ook definitief te zijn verdwenen van de laatste vliegplaats op Terschelling. De mannetjes komen soms naar de grond om te drinken van plassen, kadavers en soms zelf bezwete mensen. Er worden zelden meerdere vlinders bij elkaar gezien. De uiterste data waarop een vlinder is gezien, zijn juni en augustus. Alexandra’s vogelvlinder is de vlinder met de grootste (bekende) spanwijdte ter wereld.


Het vrouwtje heeft een spanwijdte van centimeter. Pogingen om de vlinder te herintroduceren door vlinders te kweken en vrij te laten gaat altijd gepaard met het ingraven van venkel als voedselplant voor de rups omdat de uitzetting anders zinloos is. Ook de kleinste vlinders zijn te vinden bij de nachtvlinders. De distelvlinder (Cynthia cardui) op plaats vijf met een gelijkaardig kleurenpallet als de admiraalvlinder zij het toch enigszins anders getekend met oranje vlammen op de zwartgerande vleugels en witte en blauwe vleugelstippen.


Het meest zijn ze te vinden op plaatsen met planten die rupsen eten en met bloemen om nectar uit te halen. Vlinders komen in allerlei soorten landschappen voor. De geheel overdekte Vlinder Vallei is de grootste vlindertuin van Europa.


Spot in deze tropische vlindertuin meer dan 2. Bewandel de speciale bergpaden en trappen in de Vlinder Vallei en volg de prachtige vlinders door de verschillende lagen van de tuin. Vlindertuin en tropische vogeltuin, overdekte tropische tuinen, veel prachtig gekleurde vlinders en tropische vogels, bekijk de ontwikkeling van rups tot vlinder , leuk om te bezoeken met familie en kinderen. Er zijn verschillende soorten die leiden in het gebied en de lengte van de vleugels.


Onder hen zijn dag en nacht insecten, met heldere en onopvallende kleuren.

Wat is de grootste vlinder in België? De koninginnepage is de grootste inheemse dagvlinder van Vlaanderen. De koningspage is nog iets groter, maar die komt enkel in Wallonië voor.


Volwassen vlinders eten meestal nectar van bloemen. De megavlinder wordt doorgaans maar een week oud dus haar dagen zijn geteld… “Het is een mondloze vlinder , dus ze kan niet eten. Het is een van de mooiste en grootste vlinders ter wereld , maar de vlinder is maar kort te zien. De Attacus atlas, ook wel atlasvlinder genoem is de grootste vlinder ter wereld.


Als vlinder is hij in de vlindertuin slechts tien dagen te bewonderen. De Atlasvlinder, Attacus atlas, is een van de grootste vlinders die gehouden worden als huisdier. Deze vlinder kan 25cm tot 30cm groot worden. De naam heeft niets te maken met het Atlasgebergte, maar met de Griekse god Atlas, die de wereldbol op zijn schouders draagt.


Deze emerald-kleurige vlinder komt voor in Zuidoost-Azië en staat vooral bekend om zijn zwaluw-achtige staart. Atlasvlinder – Attacus atlas. En we sluiten het rijtje af met de grootste vlinder uit deze groep: de atlasvlinder (Attacus atlas). De vlinder wordt maar maximaal dagen oud. Deze komt voornamelijk voor in Zuidoost-Azië en kan een spanwijdte bereiken van maar liefst tot.


Niet in de top tien maar wel een van de opvallendste dagvlinders is de koninginnenpage. Deze soort wordt graag gezien in de tuin en is dan ook een focussoort tijdens de telling. De soort is een van de grootste vlinders die in Nederland wordt gevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts