dinsdag 9 april 2019

Hortensia als kamerplant

Jetzt beim Testsieger bestellen! Mix van Kamerplanten van €49. Altijd de goedkoopste dagdeals. Vind jouw deal van de dag op Telegraaf Aanbiedingen. De dagaanbieding site van Nederland!

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Kwaliteit voor lage prijs. Kleuren die het gemakkelijk maken om de Hortensia te associëren met de naderende lente.


De hortensia is een zeer populaire plant voor thuis, maar ook als cadeau. De in ons assortiment opgenomen planten zijn niet specifiek bedoeld als kamerplant. Maar toch, heeft de plant de juiste maat, bloeit ze mooi en zou u die mooie bloemen eerst in huis willen plaatsen.


Daarom hier enige uitleg over verzorging van kamer hortensia ’s.

Water geven bij kamerplanten. Ga je een hortensia planten als kamerplant , dan moet hij voldoende water krijgen. Anders sterven de wortels af en gaan de bloemen en bladeren slap hangen. Hortensia of Hydrangea in het Latijns is een kamerplant die al jaren bekend is in Nederland.


Het is een plant die goed in de woonkamer als in de tuin vertoeft. De Hortensia verspreid een licht zoete geur en is een ware kleurensensatie. Onze ervaring is, dat deze als kamerplant in de handel zijnde hortensia ’s, het vooral in het begin erg moeilijk doen, als ze vanuit de kamer in de tuin worden geplaatst. Overigens als ze door veel aandacht en goede verzorging er toch doorkomen kunt u er jaren mooie planten aan hebben. Als kamerplant is hij verkrijgbaar in vele kleuren en formaten en brengt hij wekenlang bloemen in huis.


Geef de hortensia af en toe een slok water, zodat de grond niet uitdroogt. Wanneer je vloeibare plantenvoeding toevoegt aan het gietwater, geniet je nog langer van een gezonde en sterke hortensia als bloemrijke eyecatcher. De bloem staat symbool voor dankbaarhei gratie en schoonheid. Ook straalt ze overvloed uit, dit vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm.


Ik heb de Hortensia als kamerplant , ik heb hem iedere dag water gegeven omdat de bloemen uit elkaar ging hangen, dat ging goed de bloemen herstelde zich, maar naar een paar weken, ziet hij niet meer uit de bloemen hangen nu heel erg uit elkaar, ik ben bang dat de plant nu dood is, of kan hij toch nog goed komen als ik de bloemen af knip. Bestel simpel en snel jouw struiken.

Wat is jouw favoriete kleur? Wolluis bestrijden kamerplant. Een middel tegen wolluis koop je bij een tuincentrum in de buurt, of je maakt gebruik van de huismiddel tegen wolluis tips uit dit artikel. De kamerhortensia heeft een positieve invloed op een gezond binnenklimaat.


Door de sterk vochtregulerende werking draagt de hortensia bij aan een goede luchtvochtigheid in huis. De Hydrangea Macrophylla is wel de bekendste hortensia en te gebruiken als kamerplant. Hortensia ’s zijn te krijgen met witte, roze, rode, paarse en blauwe bloemen. Als je ze niet verpot zal hij het volgend jaar waarschijnlijk niet halen.


Een hortensia heeft nogal wat ruimte nodig om te groeien, het is niet zo dat als je hem in een kleine pot laat staan, hij klein blijft. De wortels groeien gewoon door en hebben ruimte nodig. Om jou nog beter van dienst te zijn hebben wij daarom deze gratis online kamerplanten encyclopedie samengesteld.


Ook zonder groene vingers is de verzorging van uw kamerplanten een eitje met deze encyclopedie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts