vrijdag 5 april 2019

Winterbloemen in de tuin

Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Ervaar het verschil met NuBuiten! In de winter trekken planten zich terug om energie op te doen.


Gelukkig zijn er planten die zich juist dan laten zien.

Dit zijn de mooiste winterbloeiers. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters. Heuchera Amethyst Mist aka Coral Bells.


Grows in Part Sun to Light Shade. Flower Color is and blooms in. Hardiness zone 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b, 7a, 7b, 8a.

Wij houden van huis, tuin en eten. Maar het meest houden we van het buitenlevengevoel. De geuren, smaken, geluiden, eigenlijk alles wat bijdraagt aan het ultieme genieten op jouw huiselijke plek.


Vervolgens gaan de planten in winterrust, om pas als de temperaturen weer gaan stijgen bovengronds te komen. Wie toch ook in de winter bloeiende vaste planten in de tuin wil hebben, heeft een keuze uit een heel klein assortiment. Winterbloeiers: ook een mooie tuin in de winter! Bloeiende planten in de winter, zijn die er ook? Een leuke tuin hebben in de winter, kan dat ook?


Als je van tuinieren houdt, ben je niet alleen beperkt tot de zomer. Je tuin opvrolijken in de winter is in ieder geval mogelijk. In veel gevallen geeft dat een aanblik van afstervende planten, kale struiken en hier en daar een wintergroene struik.


Ons leven verplaatst zich naar binnen en ook in de tuin lijkt het leven weggetrokken. Alles is in diepe winterrust. Maar toch kunnen we met een beetje energie ook in de winter het leven in de tuin door laten.


Het aantal is helaas een stuk minder dan in de andere seizoenen van het jaar.

Combineer winterbloeiers met planten die ook uitgebloeid interessant zijn door hun silhouet en met groenblijvende planten. Een lijst met planten vindt u in ons blog over de wintertuin. Hoe bewaar je kleur in je tuin in de herfst: top herfstplanten. Wat betreft het aanzicht van de natuur is de herfst dit jaar vroeg ingevallen.


Vorige week was het nog extreem mooi weer met zomerse temperaturen maar de periode daaraan voorafgaand was. Om zelfs in de winter je tuin een beetje op te fleuren, zijn er oplossingen. Alhoewel de meeste bomen en planten de vrieskou niet groen overleven, zijn er toch enkele uitzonderingen die je kan bewonderen in je tuin.


Het leek mij interessant deze eens op te lijsten voor de personen met groene vingers, die binnenkort witte vingers zullen krijgen. Denk maar aan de winterbloeiende vaste planten zoals kerstrozen, viooltjes en winterakonieten. Ook struiken met mooie basten kunnen de tuin opfleuren, bijvoorbeeld: Kolkwitzia amabilis, Physocarpus opulifolius, Viburnum farreri en Heptacodium miconioides. Plant dan een van onderstaande winterplanten in de tuin. Bekijk het bord winterbloemen van francisbotzen op Pinterest.


Bekijk meer ideeën over Planten, Wintertuin en Struiken. Zoals nu naar een bloeiende tuin of wegbermen vol fluitenkrui een overdadig paars, zondoorstoofd heidelandschap of één enkele, verrukkelijk geurende, versgeplukte roos. Dat is er ’s winters allemaal niet. Gun je wintertuin flowerpower met deze bloeiers. Geur, kleur en veel complimentjes van de buren gegarandeerd!


Sneeuwklokje Muziek in je tuin Afhankelijk van de soort steken ze op verschillende tijdstippen hun tere kopjes op, maar de vroegste verschijnen al in januari en ze bloeien tot in maart. Geurende, kleurende winterbloemen. Veel mensen denken dat er buiten ’s winters hooguit een kerstroos bloeit, maar wie even bij kwekers en tuincentra rondkijkt ontdekt al snel veel meer planten die uitgerekend de winter als bloeitijd hebben gekozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts