maandag 8 april 2019

Snoeien van pruimenboom

Shop Schoenen, Kleding En Accessories. Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Dé webshop voor topmerken. Voor jouw nieuwe paar stappers hoef je de deur niet uit!


Klik en shop eenvoudig bij OTTO!

Vans schoenen bestellen bij OTTO. Pruimenboom snoeien , hoe en wanneer Pruimenbomen kun je het beste snoeien in de periode van medio april tot medio september. Er zijn verschillende soorten pruimenbomen te koop. Ze hebben allen een andere kleur vruchten. Het snoeien van de pruimenboom.


Het beste kun je de pruimenboom snoeien zo snel mogelijk na de oogst. De bomen zijn namelijk erg gevoelig voor besmetting met de loodglansschimmel.

Ga voor het uitbuigen van de takken om zo minder schade aan te brengen. Ook stop je de groei en zorg je voor meer vrucht. Begin onderop bij de dode en beschadigde takken, en werk zo omhoog. Snoei zover mogelijk van de stam af.


Een pruimenboom snoeien doe je meestal in het vroege voorjaar (lente) of de nazomer. Gedurende het vroege voorjaar heb je beter zicht op de groeimogelijkheden van een fruitboom. Ook is het bij een jonge boom zinvol om te zorgen voor de juiste voreen rechte stam met een mooie evenwichtige kroon. Je hoeft de takken van een pruimenboom niet zoveel ruimte te geven als bij een appelboom. Als de boom erg verwaarloosd is wat snoei betreft moet je dat inhalen gedurende een periode van ongeveer jaar.


Tip: Een goede snoeischaar is van groot belang bij het snoeien van een pruimenboom. Natuurlijk moet je de pruimenboom snoeien , net zoals iedere boom, zodat je elk jaar weer pruimen kunt eten. Houd bij het snoeien van een pruimenboom rekening met de gedachten dat de overgebleven takken zoveel mogelijk licht krijgen. Een boom die weinig zonlicht vangt zal minder goed groeien.


Dikwijls wordt na de pruimenpluk in augustus de nodige snoei toegepast. Kies een warme, droge dag uit voor de snoei zodat de snoeiwonden snel kunnen opdrogen. Door te snoeien kun je deze boom op een hoogte van 2-2.

Voor half- en hoogstammen gelden deze regels in mindere mate. De eerste snoei en vormsnoei kun je best ook toepassen, daarna is de snoei veel minder intensief en bestaat hij hoofdzakelijk uit het openhouden van de kroon van de pruimenboom. Fruitbomen snoeien doe je zodat er weer nieuwe takken kunnen groeien. Knip oude takken en takken die weinig vrucht geven weg met een snoeischaar of takkenschaar. Verwijder takken altijd op ongeveer tien centimeter vanaf de stam.


Wanneer een tak in twee takken splitst (vergaffeling), dan moet je een van de twee takken. Het grootste Outdoor assortiment van Nederland. Gratis verzending vanaf €25. Met winkels in Nederland is Bever altijd dichtbij! Ieder voorjaar weer zijn rijk bloeiende fruitbomen een genot om te zien.


En later in het jaar kunt u genieten van heerlijke, gezonde vruchten. Van appels, perziken, peren en pruimen. Maar ook van meer bijzondere soorten als abrikozen, mispels en zelfs amandelen. U kunt het dode hout van de pruimenboom al direct na de winter (in maart) wegsnoeien. Ook bij jonge pruimen raden wij u aan om in maart te snoeien.


In de winter mag de pruimenboom zeker niet gesnoeid worden. Snoeien kan vanaf april tot september. Juiste tijd om pruimenbomen te snoeien Het juiste tijdstip om pruimenbomen te snoeien , is direct na de oogst, dus midden in de zomer. De snoeiwonden genezen dan snel waardoor de kans op loodglans een stuk kleiner is. Hoe snoei je pruimenboom ? Als de jonge boom eenmaal een frame heeft, snoei je hem zo min mogelijk.


Waarom het snoeien van de pruimenboom in de nazomer het beste is. Tussen half augustus en half september is de kans op besmetting van de loodglansschimmel het kleinst deze ziekte wordt makkelijker overgebracht als de boom net gesnoeid is. Elk snoeiwond is een opening in de bescherming van de boom. Verder snoeit u een pruimenboom ongeveer zoals een andere fruitboom.


Zonder zon groeit de boom niet goe en geeft het minder vrucht. Het volgende stappenplan leidt u door de basisprincipes van het snoeien heen. Bovendien kan er door het uitvoeren van deze snoei opnieuw voldoende licht in de boom komen.


Let wel op: pruimenbomen worden het best gesnoeid in de periode van juli tot en met september. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het van belang om het ideale moment van snoeien voor jouw bomen te kunnen bepalen. Dood hout van de pruimenboom kan al in maart worden verwijderd. Dit mag zelfs tot diep in het leven.


Jonge pruimenbomen kunnen het beste in maart bewerkt worden met de snoeischaar, oudere exemplaren beter na de oogst. Daarnaast krijg je antwoord op veelgestelde vragen als: hoe vaak moet je fruitbomen snoeien ? En, hoe snoei je verwilderde fruitbomen? Lees verder voor alle informatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts