dinsdag 9 april 2019

Staalconstructie berekenen

Deze (gratis) spreadsheets zijn gebruikt voor de berekening van de effectieve doorsnede van eenvoudige, veel voorkomende koudgevormde profielen als wandregels en gordingen én als onderdeel van een staalframebouw wand. Met deze handige module berekent u voor elke overspanning en hoogte een portaalconstructie van een hal. Staalconstructie berekenen online? En zo ja, hoe werkt dat dan?


Logische vragen die wij steeds vaker gesteld krijgen door onze klanten.

Op deze pagina is een volledig uitgewerkt rekenvoorbeeld met toetsing van een specifiek portaal te downloaden. U voert de geometrie in, selecteert een windgebied plus omgeving en kiest een daksysteem met een verbinding. Met een druk op de knop Bereken geeft de module direct resultaat.


Bereken de buigknik, dwarskracht, buiging, plooi in het lijf, torsiestabiliteit, knikstabiliteit, interactie van buiging, normaalkracht en dwarskracht. Gebruik een toog om aan de doorbuigingstoets voor de staalconstructie te voldoen. Toets de brandwerendheid met of zonder brandwerende bekleding. Alcomtek is gespecialiseerd in het ontwerpen, berekenen en tekenen van staalconstructies voor de utiliteitsbouw, woningbouw, tuinbouw en industrie.


Hiervoor bieden wij een helpende han naar gelang uw vraag en wensen berekenen wij een of meerdere constructieve onderdelen opnieuw uit vanuit een ander perspectief.

Door onze jarenlange praktische ervaring zijn we instaat gunstigere oplossingen te bedenken welke esthetisch en praktisch beter in het ontwerp passen en kosten reducerend zijn. Ze zien slechts het object, het totaal. Zo anders de mensen van EBRS.


Vol trots kijken ze naar de staalconstructies die zij hebben bedacht en geconstrueerd en die de ruggegraat vormen van de mooiste gebouwen en objecten. EBRS, voor het ontwerpen, produceren en monteren van maatwerk staalconstructies. Bij uitbouwen van meer dan een meter is gedegen constructief advies noodzakelijk.


De berekening moet gebasseerd zijn op de locale gegevens, omstandigheden en methode van afdracht. Zoekt u een bedrijf voor een staalconstructie berekening ? Een staalconstructie berekenen is niet eenvoudig. Maar met de specialisten van Rijnstaal hoeft u zich niet meer druk te maken om een staalconstructie berekening. Onze software is in staat om staalconstructies in combinatie met andere materialen berekenen en te controleren.


U leest het rekenmodel uit bijvoorbeeld Tekla Structures in en rekent het door. Met total station zijn we in staat om ingewikkelde meetwerkzaamheden uit te voeren. Toch gaan onze engineers nooit op pad zonder hun rolmaat op zak. Zeker omdat EBRS vaak wordt gevraagd voor het berekenen , tekenen en monteren van staalconstructies op moeilijke bereikbare plaatsen.


Voor de vloerconstructie gebruiken we betonnen kanaalplaten.

We gaan daarbij gemakshalve voorbij aan duurzaamheidsaspecten. Daarbij hoort een indicatieve constructieberekening van de staalconstructie. De gebruiker zal altijd zelf een constructeur in dienst moeten nemen die nauwkeurig de constructieve randvoorwaarden en uitgangspunten van het specifieke project bekijkt. Deze pagina berekent maximaal moment, maximale spanning, maximale doorbuiging voor een homogene balk op twee steunpunten volgens elasticiteit.


De opleggingen zijn een scharnier en een rol. De belasting is een gelijkmatig verdeelde belasting over de volledige lengte van de ligger. Van de berekening kan een verslag in PDF gemaakt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts