maandag 27 mei 2019

Kombucha zwam

Dit is schadelijk voor de micro-organismen waardoor ze dood kunnen gaan. Het gaat immers om gezondhei en mensen hebben recht op eerlijke en correcte informatieverspreiding. Het wordt gemaakt van zwarte of groene thee, water, appelazijn, een kombucha-zwam en suiker. Maar dat is toch niet gezond?


Als je iemand kent die hun eigen kombucha thuis maakt, is de kans groot dat hij of zij een extra kombucha moederzwam heeft. Bij het ophalen van uw nieuwe moederzwam, moet u de zwam verkrijgen in een glazen pot, die ten minste een half kopje komboechathee bevat.

Als eerste stap wordt water gekookt, dan een normale pot thee gezet en minuten laten trekken. Zeef de thee en voeg de suiker toe. De symbiose van gistcellen en bacterieën vormt een dikke, glanzende plak die de kombuchazwam of scoby genoemd wordt. De bacteriën en gisten (geen schimmels) ontwikkelen in de drank vooral glucuronzuur, melkzuur, azijnzuur en verschillende. We hebben sinds enige tijd een raw-vegi bar hier in Palma (de Mallorca), die het verkoopt.


Het is gemixt met groene thee of earl grey en dat is héél lekker hihi. Als de thee lauw is graden dan pas zwam toevoegen. Niet langer dan weken laten staan Deksel los doek er overheen in het donker zetten.


De basis van de drank bestaat uit gezoete zwarte of groene thee.

Als men dat oppervlak voortdurend laat trillen, kan het vlies zich niet vormen. Later als de zwam dikker is geworden, kan aanraken hem tot onder in de bokaal doen zinken. De gezonken zwam moet dan helemaal opnieuw een verse zwam maken, wat telkens een flinke achterstand betekent, en de vorming van een homogene laag bovenaan verhindert.


Bewaar wat van de drank als starter voor je volgende kombucha en natuurlijk om je zwam in leven te houden. Tijdens het tweede fermentatieproces (dus na het overgieten in de afgesloten fles) ga je druk opbouwen. De resterende zuurstof geeft namelijk nog een nagisting. Voeg, als de thee bijna is afgekoel de kombucha-zwam toe.


Giet nu ook de azijn (of kombucha ) in de weckpot. Het zuur van de azijn geeft een boost aan je bacteriecultuur, en zorgt er ook voor dat ongewenste bacteriën minder kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Kombucha zwam met starter te koop wat is kombucha ? Leg een schone theedoek op de weckpot en maak die vast met het elastiek. En ik kan je nog veel meer vertellen over health beverage nr 1. Kijk maar eens bij mijn producten.


Bij kankerpatiënten vind je tekort aan rechtsdraaiend D-Melkzuur, wat leidt tot gebrekkige celademing, en fermentatie van suiker (en zo leven kankercellen). Het fermenteren van de kombucha in gezoete thee, zorgt voor een kombucha -drank die op verschillende manieren op smaak gebracht kan worden. Dit product bevat de echte kombuchazwam in gedroogde vorm. De eerste fermentatie duurt dagen.


Hierna is de zwam volledig opgestart en alle volgende fermentaties duren - dagen. MANA is de enige kombucha op de Nederlandse markt waar geen suiker in zit of zoetstoffen aan toegevoegd zijn.

Niet alleen is ze daardoor gezonder, maar ook duurzamer. Zo maak je je eerste batch kombucha : Combineer 7ml heet water met gram suiker in de glazen pot en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg zakjes zwarte thee toe en laat ten minste minuten trekken.


Verwijder de theezakjes en laat de thee afkoelen tot 20˚ – 30˚ Voeg de kombucha zwam toe aan de thee. Je zult je dan goed moeten verdiepen in een aantal factoren die van belang zijn, zoals de hoeveelheid suiker, de temperatuur, de ph-waarde etc. Je kombucha-zwam zal tijdens het fermenteren een tweede zwam gaan vormen, welke dunner en kleiner is dan de oorspronkelijke zwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts