vrijdag 17 mei 2019

Vaste hangplanten voor buiten

Zoekt u vaste planten voor uw tuin? Vergelijk 1soorten op Beslist. Van veel vaste planten kun je wel wat bloemen of bladeren plukken.


Ter inspiratie een selectie vaste planten die zéker een plaatsje in de plukborder verdienen. Experimenteer en combineer naar hartelust!

Bouwstenen voor je tuin, dat zijn ze. Vaste planten sterven in het najaar boven de grond af, maar komen in de lente groter en krachtiger dan ooit terug. Je hebt keuze tussen bodembedekkers, rotsplanten, siergrassen. Een paar bloeiende planten, wuivend pampagras of een groep varens in een hoek maken van je tuin een groene oase.


Buiten douchen is nu net zo comfortabel als in de badkamer. Door de driepootstatief overal makkelijk te plaatsen. Hij is in hoogte verstelbaar en met afneembare douchekop met 3m aansluitslang.

Er is keuze uit verschillende straalvormen. Een zachte, brede douchestraal of een fijne. Hangplanten zijn helemaal terug van weggeweest. Nog geen of weinig hangplanten in huis?


Dan wordt het nu de hoogste tijd. Zoals in veel woonbladen en woonprogramma’s op dit moment te zien is, is groen dé trend van nu. Zet jouw huis vol met groene planten als cactussen, grote groene planten en hangplanten voor een frisse groene boost. Veel vaste planten zijn in staat lange tijd achter elkaar te bloeien.


Maar het langst bloeien de eenjarigen. Zij blijven vaak van het vroege voorjaar tot het late najaar bloeien. Heb je een schaduwrijke plek in de tuin waar bijna alleen groene bladplanten het uithouden?


Zet er dan potten met eenjarige langbloeiers tussen. Heb je een tuin op het noorden, veel bomen of donkere hoekjes waar niets wil groeien? Ontdek vaste schaduwplanten die graag buiten in de schaduw staan.


Vaste planten hebben verschillende groeihoogtes, bloeitijden, kleuren en vormen, waardoor je ze makkelijk kunt combineren. Denk aan lange grassen, fleurige bodembedekkers en bloemen in allerlei kleuren en formaten.

Daarbij kan je met vaste planten mooie (veld)boeketten maken voor buiten of in huis. Ben je op zoek naar hangplanten voor binnen? Je kunt kiezen uit meer dan verschillende hangplanten. Neem gerust contact met ons op voor vragen!


De Hedera is waarschijnlijk de bekendste in ons lijstje met hangplanten voor binnen. Dit is namelijk de klimop. Klimop kun je buiten tegen de schutting plaatsen als klimplant, maar je kunt een klimop ook binnen als hangplant gebruiken. Info over hangplanten buiten winterhard. Resultaten van zoekmachines!


Het verrassende karakter van hangplanten is hiervoor ideaal! Met groene en bloeiende hangplanten kan je heel gemakkelijk effecten in perspectief creëren in een ruimte. Het groen biedt rust en laat tegelijk licht door. Ook bij hangplanten heb je heel wat keuze: van grillige vormen over spannende sprieten tot welvende bladeren.


We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee. Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw. Er zijn genoeg mooie schaduwtuinen.


Laat je schaduwborder schitteren met deze schaduwplanten. Wintergroene bladhoudende of groenblijvende vaste planten zijn wintergroen in de winter die ook nog eens heel mooi kunnen bloeien. Bepaalde hangplanten voor buiten hebben bijvoorbeeld maar weinig water nodig. Sommige hangplanten voor buiten zijn zelfs winterhard en gaan het hele jaar.


Grote winterharde (tuin) planten voor buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts