woensdag 22 mei 2019

Branche voorbeelden

Voorbeelden van branches zijn de verzekeringsbranche, autobranche, automatiseringsbranche of horecabranche. In de economie spreekt men van een branche wanneer organisaties homogene productie-eenheden produceren, verhandelen of verkopen aan consumenten. In het Engels wordt vaak gesproken van een ‘Industry’. Vind hier een overzicht van alle branches en startfuncties waar jouw carrière zou kunnen beginnen.


De werkzaamheden hebben betrekking op de huishouding van kantoren, bedrijven, instellingen en scholen. Zo is er bijvoorbeeld de zorgsector, of de bankensector.

Een sector wordt in de volksmond ook vaak branche genoemd. De namen sector en branche worden vaak uitwisselend gebruikt, waarmee dan hetzelfde wordt bedoeld. Ook kan de brancheorganisatie als één stem naar buiten komen. Zo’n stem heeft dan veel meer effect bij bijvoorbeeld overheidsinstanties.


Omdat iedere branche zijn eigen CAO heeft, kan zo’n brancheorganisatie daar goed over meedenken, meepraten en jou als ondernemer daar over inlichten. Dan is het verstandig om te onderzoeken hoe het staat met de branche. Gaan er veel bedrijven in de branche failliet?


Dan moet u misschien uw plannen aanpassen of uitstellen. Informatie en diensten van onder meer de Kamer van Koophandel.

Welke branches zijn er in Nederland en in welke branche hoort je bedrijf? Hier vind je een overzicht van alle branches. Een handige lijst bij je aanmelding! De organisaties in een bedrijfstak vervullen een gelijksoortige functie in het voortbrengingsproces van een bepaald product of dienst.


Bijvoorbeeld de bedrijfstak voor brandstofleveranciers bestaat uit bedrijven als Shell, Texaco, Esso etc. Staat uw bedrijfstak niet in de lijst, dan kan je vaak toch een voorbeeld vinden waarmee je kan nagaan of de uitkomsten plausibel zijn. Deze milieubarometergrafieken uit verschillende branches illustreren hoe groot de variatie is in verdeling van de milieubelasting.


In dit artikel wordt de bedrijfstakanalyse uitgelegd. Na het lezen begrijpt u de bedrijfstakanalyse en kunt u deze toepassen op het strategisch beleid van uw organisatie. Het in kaart brengen van een markt begint vaak met een onderzoek naar ontwikelingen in jouw branche of vakgebied. Zorg dat je antwoord krijgt op de volgende vragen: 1. Wat is de gemiddelde omzet in mijn branche ? Vraag ook jaarrekeningen en uittreksels van vergelijkbare bedrijven op uit jouw branche.


Uit de voorbeelden van deze producten zal ook duidelijk worden waarom ze innovatief zijn. Andere innovatie voorbeelden zijn cases over bijvoorbeeld Virtual Reality, Hyves, of Android. Vier innovatieve producten en hun branches. Enkele innovatieve producten die net zo succesvol als innoverend zijn in hun branche worden hieronder kort besproken.


Het is een benaming voor alle bedrijven samen die actief zijn in een bepaalde categorie producten of diensten. Voorbeelden zijn de bouw, automotive, visverwerkende industrie en horeca.

Een branche is een deel van de economie. Branche werkstuk - €In winkelwagen Snel navigeren naar. Alle sectoren en branches in Nederland op de kaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts