vrijdag 31 mei 2019

Perzisch ijzerhout leiboom

Online Leibomen bestellen en tot in de tuin laten. Goedkoopste bezorging in NL. Diverse soorten en maten Coniferen. Ook heel geschikt voor hagen. Levering uiterlijk binnen dagen.


Perzisch ijzerhout leiboom

Als belangrijkste sierwaarde geldt de spectaculaire herfstverkleuring in roo geel en paarse tinten. Het duurt een aantal jaren voordat ze bloeien. De stam is lichtgrijs met bruine vlekken en heeft afbladderende decoratieve schorsplaten. Perzisch ijzerhout komt voor in vele vormen.


Om meer een boom met stam te krijgen, kan de boom opgekroond worden. U verwijdert dan de onderste takken, zodat de stam meer zichtbaar wordt. Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel. Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Amberboom klik hier! De nederlandse naam is perzisch ijzerhout en dat merk je bij het snoeien.


De takken zijn sterk en iets moeilijker te snoeien dan de gemiddelde leiboom. Toch is de parrotia onderhoudsvriendelijk. Wij bieden deze leiboom aan in de standaard maten en in afwijkende maten. Vraag vrijblijvend info hieromtrent.


Soms ook als stamboom gekweekt. Vooral bij oudere bomen is dit bijzonder decoratief. Bekijk onderstaand overzicht voor leverbare afmetingen. Een leiboom dient minimaal eenmalig per jaar gesnoeid te worden.


Parrotia persica zodat het u aan keus niet ontbreekt. U kunt de lei-parrotia snoeien met een snoeischaar of tang maar ook met een heggenschaar. Als leiboom komen deze kleuren prachtig tot uiting: ze variëren van oranje en rood tot paarsachtig. Zijn oorspronkelijke leefgebied is van de Kaukasus tot in Iran.


De boom is door snoei mooi in model te houden. Voor de plaatselijke bevolking heeft het hout waarde als zgn. Niet ieder parasoltype kan in iedere tuin aangeplant worden. Hij heeft een bossige, breedgespreide habitus, met afhangende takken en decoratieve, afschilferende bast. Het is een bijzonder lid van de toverhazelaar-familie, met dezelfde vroege bloei in de winter en spectaculaire herfstverkleuring.


Vanwege zijn opvallende rode (vroege) bloeiperiode, en bijzondere bladverkleuringen in de herfst (geeloranje, oranjeroo roo roodviolet of violet) is het een geliefde boom met een hoge sierwaarde. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. De bloeiperiode is februari - maart.


Onze voorgeleide leibomen kweken wij in alle vier de vormen. In blokvorm bieden wij de Carpinus betulus en de Pyrus salicifolia ‘Pendula’. Deze plant is zeer winterhard.


Perzisch ijzerhout leiboom

Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts