dinsdag 28 mei 2019

Groene aanslag op dakpannen verwijderen

Algen verwijderen : Dakpannen schoonmaken wij verwijderen groene algen aanslag en mos met schuim. Dakreiniging vanaf de gron wij hoeven uw dak niet op. Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels. Groene aanslag bestrijden?


Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel. Dit professionele anti alg middel Bio mos verwijdert de groene alg en zwarte alg en daarmee de hechtlaag van andere vervuiling. Daken reinigen, muren schoonmaken of terras reinigen is een uiterst gemakkelijke klus met Biomos.


Mogelijkheden om groene aanslag te verwijderen Chloor of bleek. Mos en algen kunnen goed verwijderd worden met bleek en chloor. Doordat het mos die kleine scheurtjes verstopt hebben deze alle tijd om groter te worden, wat kan leiden tot waterinfiltratie. Dat binnengedrongen vocht kan er op zijn beurt voor zorgen dat de dakbedekking verder barst. Lekkages voorkomen: De vorming van haarscheurtjes en barsten als gevolg van mos en vuil verhoogt de kans op lekkage in het dak.


Hoe krijg ik mijn dakpannen schoon we zijn onlangs verhuisd naar een huis met oude oranje dakpannen. Het zijn eencellige organismen die op na enkele jaren zichtbaar worden in de vorm van een groene of grauwe sluier. Algen groeien goed op vochtige plaatsen, dus de lang vochtig blijvende dakpannen vormen een prima voedingsbodem voor de alg.


Algen zijn pioniers, indien u de algen niet tijdig verwijderd zullen er ook mossen en korstmossen gaan. Ik gebruik altijd formaline, 1liter op liter water mengen. Tevens bieden wij advies en ondersteuning op het gebied van tennisbaan onderhoud. Tennisbaan Onderhoud” op deze website en op.


Wij verwijderen voor u de groene aanslag en mossen,voor een vrijblijvende offerte neem contact met ons op. Op donkere plekken en oude dakpannen. Weg met die groene aanslag ! Dat is ongetwijfeld wat u denkt, als u naar een verontreinigde gevel kijkt.


Ze houden vooral van betonnen sneldekpannen. Onze vuistregel is: hoe ouder de dakpan , des te meer groene algen en mossen. Zo kun je groene aanslag op tegels verwijderen met schoonmaakazijn. Zijn het je dakpannen die wel een reinigingsbeurt kunnen gebruiken? Ook dan kun je bovenstaande methode aanhouden.


Bedek de aanslag royaal met azijn, laat het een aantal dagen intrekken en schrobben maar! Heeft u algen op uw cabrio dak, wees. Vooral op plaatsen waar weinig zonlicht komt, ontstaat er in vochtige periodes groene aanslag. Deze groene kleur is meestal een groei van algen, maar ook schimmels en mossen kunnen hierbij aan de basis liggen. Gelukkig is groene aanslag verwijderen geen probleem.


Met Zelfreiniger van Aquaplan ga je. Er zijn tal van mogelijkheden om ervan af te komen. Met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes tot het inschakelen van een professional. Meer zon en betere afwatering helpen al veel. Heb je toch vlekken op je bestrating of groene tegels, maak die dan schoon met groene zeep.


Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een bezem over je tegels. Laat het even inwerken en spoel het met water weg. Ideaal voor zowel betontegels als natuursteen.


Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts