dinsdag 21 mei 2019

Vijver maken met vijverfolie

Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. De verkrijgbare diktes zijn mm voor de gemiddelde tuinvijver, mm bedoeld voor de wat grotere of meer belaste vijver tot en met zelfs mm dik voor de allergrootste zwemvijvers. Het aanleggen van een vijver doet u het liefst in één keer en daarom is het belangrijk dat u beschikt over de juiste kwaliteit vijverfolie.


Het mooie aan vijverfolie is dat u met vijverfolie elke vorm van vijver naar uw wens kunt realiseren.

Het is belangrijk om voor het werk een duidelijke planning te maken met daarin het benodigde gereedschap, het materiaal en eventuele helpers. De basis voor een vijver aanleggen is altijd een goed doordacht en duidelijk uitgetekend vijverontwerp. Op deze pagina bekijken we stap voor stap de aanleg van de vijver. In uw vijver kunt u veel dieren houden zoals koikarpers, goudvissen, schildpadden of u kiest natuurlijk voor een decoratie in uw tuin in de vorm van een waterornament of waterval. Hoe bereken ik vijverfolie ? Als u er voor heeft gekozen om uw vijver aan te leggen met folie dan kunt u beginnen met de stappen om de vijverfolie op een juiste manier aan te brengen.


Om uiteindelijk een goede afmeting te kiezen, kunt u gebruik maken van de vuistregel om vijverfolie uit te rekenen in de hiernaast staande afbeelding.

Als u een vijver wilt aanleggen met vijverfolie dient u te weten dat er voor- en nadelen zijn bij het gebruik van PVC of EPDM. EPDM is een andere naam voor rubber. Bij het gebruik van folie bent u in principe zeer flexibel.


In principe kunt u met vijverfolie elke soort vijver maken. Een grote vijver is gemakkelijker helder en algenvrij te houden dan een kleine vijver. Kies uit een strakke vijver met natuurstenen rand en diepte of een natuurlijke plateauvijver. De laatste jaren wordt 3D vijverfolie steeds populairder.


D folie is een zak van EPDM die op maat wordt gemaakt voor de gewenste vorm en formaat van de vijver. Je hoeft hierdoor geen plooien weg te werken of de vijverfolie zelf op maat te maken en te lijmen. Het enige wat hiervoor nodig is zijn de afmetingen van de vijver. Aangezien je je vijver een geschikte woonplek wil maken voor dieren moet je je vijver zo diep maken dat hij niet helemaal dichtvriest in de winter. Als het in de winter koud wordt waar je woont, moet je je vijver in ieder geval een meter diep maken zodat de dieren die erin wonen er ook kunnen overwinteren.


Deze webwinkel maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op akkoord te klikken of door gebruik te. Zodra je hebt bepaald welke vijver je graag wilt, is het belangrijk om een goed ontwerp te maken van de vijver.


Een goed ontwerp van de vijver bestaat uit een plattegrond van de tuin waar de vijver ingetekend moet worden.

Ga je een vijver maken dan is het advies om folie te nemen uit één stuk. Dit verkleint de kans op lekkage. Let erop dat het koord goed de ondergrond volgt.


Zodra de basis van de vijver klaar is, kan de EPDM-folie worden aangebracht. Hebt u een vijver met allemaal strakke lijnen dan is het mogelijk om een 3D-foliehoes op maat te laten maken , gemaakt in de fabriek. Zorg voor voldoende folie om de vijver straks ook goed aan de randen af te werken. De EPDM-folie wordt ter plaatse op maat gemaakt als het gaat om een vijver met een organische vorm.


Laat de folie circa min “rusten” in de vijver voordat je daadwerkelijk met het maken van de vijver begint. Bij een “eenvoudige” vijver is het plaatsen van de folie voldoende en kan bijvoorbeeld de pomp of verlichting eenvoudig in de vijver gezet worden. Vul de maten van uw vijver in en bestel uw vijverfolie direct online. Een op maat gelaste vijver functioneert beter vanwege het ontbreken van plooien in de vijverfolie. Welke vijverfolie gebruiken we bij de aanleg van een vijver ? In dit artikel wordt een uiteenzetting gegeven zodat u een goede keuze kunt maken.


De nieuwe vijver heeft dan direct na het opstarten een volledig groeiseizoen voor de boeg, waarin de waterplanten goed kunnen gaan groeien en de vijver een biologisch evenwicht kan opbouwen. U wilt een mooie strakke vijver ? Vijver aanleggen: beste tijd. Elke afmeting, elk model, elk detail kunnen we voor u maken.


Denk dan eens aan een op maat gemaakte 3-dimensionale vijverzak van EPDM. Gaat u zelf een vijver maken , dan moet u natuurlijk eerst een gat graven. Vul dit gat daarna met vijverfolie om een vijverbak te maken. Om de folie waterdicht te verbinden heeft u speciale lijm of kleefband nodig.


De vijverrand kunt u met verschillende materialen afwerken. Een vijver kun je het hele jaar door aanleggen, maar de beste tijd is het (vroege) voorjaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts