maandag 13 mei 2019

Kelder garage

Ik heb mijn bedrijf samen met mijn vrouw opgericht, en de taken zijn op dit moment goed verdeeld. Veel mensen willen ook een garage onder de woning laten bouwen. Kelder als garage gebruiken.


Een garage onder het huis bouwen is ook prima te doen. We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten. Graag jullie bevindingen hieromtrent.

Al enige tijd ben ik bezig met het idee om een vrijstaande garage achter het huis te bouwen. Onder de garage wil ik een kelder van 1. Het gaat om een garage van 5xmeter met elektrisch bediende deuren. Na enkele offertes te hebben opgevraagd.


Ben ik gaan twijfelen over de mogelijkheid. De offertes noemen bedragen van 80. Dan is een kelder of garage onder of naast uw bestaande of nieuwbouw woning de juiste en goedkoopste oplossing.


Het zou toch een stuk fijner zijn om te klussen in je garage zonder dat je het gevoel hebt dat je handen eraf vriezen.

Met een mobiele kachel in je garage , werkplek of kelder is je ruimte snel op een aangename temperatuur. Zelfs al is het maar voor een klein klusje. De functie die je aan deze kelder onder je woning geeft moet daar dan wel bij passen.


Een woonkamer is bijvoorbeeld minder geschikt. Naast de bijkomende bouwmaterialen vraagt een kelder extra grondwerken, eventueel een bronbemaling en dure raamconstructies wanneer je licht in de kelderruimtes wilt. Wie zijn garage in de kelder wil, mag ook de zwaardere kosten voor de aanleg van de afrit niet uit het oog verliezen,” vertelt Gert Broekx.


Het kan dienst doen als bergruimte, garage , speelruimte,… Met een kelder creëer je meer bewoonbare oppervlakte dus het heeft een meerwaarde aan je woning. Een kelder bouwen zorgt voor extra ruimte aan je woning. Er zijn allerlei mogelijkheden om een kelder te bouwen.


We zetten de meest gebruikte manieren op een rijtje. Bij vraag naar grotere ruimtes of erg zware belastingen, maken we kelders exact op maat, altijd met dezelfde garanties op kwaliteit en waterdichtheid. Als u kiest voor een prefab kelder dan profiteert u van een een snelle plaatsing. Meer woonruimte zonder te verhuizen?


Ruimer Leven maakt het mogelijk met kelderbouw onder uw bestaande woning. Volwaardige woonverdiepingen, voorzien van natuurlijk. Kortom een kelder is een ideale aanvulling op uw woning en verhoogt tevens de waarde.


Maar dan komt het, mijn garage is tegen de schuur van de buren gemetsel tenminste voor de helft.

De schuur van de buren steeks dus voor de helft voor mijn garage uit en de andere helft staat tegen elkaar aan. Wanneer uw kelder droog is, kunt u de kelder gebruiken voor het opslaan van levensmiddelen of het bewaren van persoonlijke spullen die u elders niet kwijt kunt in uw huis. Daarnaast heeft een vochtige kelder ook nadelige gevolgen voor uw energiekosten. Het bouwen van een kelder is omgevingsvergunningsplichtig.


Daarbij maakt het niet uit of deze kelder al dan niet onder een bouwwerk wordt gebouwd. Op het moment dat een bouwwerk niet in bijlage II bij het Bor wordt genoem is dat bouwwerk altijd vergunningsplichtig. Zo kan je met een kelder eenvoudig meer woonruimte realiseren. Naast het bouwen van een kelder kan je ook kiezen voor een souterrain.


Om nu een beeld te geven van de bouwkosten om een garage te bouwen leggen we hieronder uit waar de kosten van afhankelijk zijn. U kunt zich voorstellen dat de prijzen variabel zijn naargelang de keuzes die u maakt. Bekijk hier ons aanbo of laat ons weten welke auto u zoekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts