woensdag 15 mei 2019

Regenton installeren

Beregening- en drukopvoerpompen voor waterleiding en div. Doordat de ton is voorzien van een handige vulautomaat is overstromen niet mogelijk en voorkom je dat bladeren de boel blokkeren. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over de aansluiting van uw regenton. Er zijn in de meeste gevallen mogelijkheden.


Dit heeft te maken met uw regenpijp.

Wij gaan uitleggen hoe u eenvoudig een regenton kunt aansluiten. Een regenton aansluiten zonder voldoende informatie kan ingewikkeld zijn. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een regenton vulautomaat of direct de regenton aan de regenpijp aan te sluiten. Vulautomaat regenton aansluiten.


De stap-voor-stapmethode bij het aansluiten van de vulautomaat op uw regenton vindt u hier. Heeft uw regenton een inlaatopening, dan meet u eerst wat de afstand van de grond tot de inlaatopening is. Markeer dezelfde hoogte vervolgens met een stift op de naastgelegen regenpijp.


Installeer een regenton Een mooie klus voor deze tijd van het jaar: een regenton installeren.

Het water dat je hiermee opvangt tijdens druilerige dagen, bewaar je voor perioden van droogte. Die komen ook in in het najaar immers vaak genoeg voor. Zaag een gat uit de bovenkant van de regenton zodat de regenpijp er goed doorheen komt.


Plaats uiteindelijk het uitlooppijpje en u bent klaar met de regenton. Maakt u zich geen zorgen als er wat water uit lekt in het begin, de regenton moet vaak nog uitzetten. Dus wanneer je een simpele regenton , een regenton als van hout of een design regenton zoekt, je vindt het bij HORNBACH! De beste regenwateropvang koop je bij HORNBACH. Wil je weten welke regenton je het best kunt kopen, of hoe je deze aansluit?


Regentonnen bestel je eenvoudig online. Kom dan langs in jouw HORNBACH vestiging en laat je informeren. Waterpompen voor beregening- systemen en div. Met deze regenton vulautomaat wordt uw regenton snel met gratis regenwater gevuld. Uw regenton zal niet meer overlopen als deze vol is, maar bij het maximale waterniveau, zal het overtollige regenwater netjes via de regenpijp worden afgevoerd.


Ik zou graag wat meningen willen over waar en hoe ik mijn regenton zou moeten installeren. In het geval dat de regenton direct bij de afwatering staat weet ik prima hoe ik hem moet installeren en hoe het werkt. In deze nieuwe tuin heb ik meerdere opties met voor en nadelen en daarom wil ik graag wat input.

We hebben voor iedereen een passende oplossing. U kunt advies krijgen via telefoon, e-mail of in onze ideale fysieke winkel. Het regenwater loopt nu van de regenpijp naar de regenton.


Wanneer de ton maximaal gevuld is zal het overtollige regenwater weer worden afgevoerd via de regenpijp, zo loopt uw regenton nooit over. GAMMA heeft losse kranen voor de regenton beschikbaar. Daarnaast zijn er nog enkele andere accessoires die je helpen om meer uit je regenton te halen. Denk aan een vulautomaat die je aansluit op de regenton en de regenpijp.


Zodra de regenton vol is, wordt het regenwater via de overloop niet meer naar de regenton , maar naar het riool afgevoerd. Voor elk model regenton een kraan Of uw huidige regenton kraan nu stuk is of dat u net een nieuwe regenton gekocht heeft en daar een aftapkraan voor nodig heeft: bij Waterton. De meeste kranen bevatten een handige schroefdraa zodat u ze eenvoudig in de ton kunt draaien. Montage handleiding regenton vulautomaat : 1. Zaag de regenpijp door op gelijke hoogte met de bovenrand van de regenton (= max.


Waterniveau in de Ton). Maak indien nodig de regenpijpbeugels los van de muur. Zaag het onderste stuk regenpijp ± 11cm af bij buismaat 7cm en 14cm bij buismaat 8cm.


Controleer welke u hebt zodat u de regenton. Het gebruik van (opgevangen) regenwater voor het bewateren van de planten en bloemen is beter dan leidingwater, vanwege de relatief hoge kalkconcentraties in het leidingwater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts