woensdag 15 mei 2019

Spintmijt bestrijden

Effectieve en langdurige bestrijding van spint door de inzet van roofmijten. Bestel biologische bestrijders in onze webshop. Ze prikken individuele plantencellen door en zuigen het vocht uit de cel op, waardoor de cel zich vult met lucht. De rode spintmijt is waarschijnlijk de meest voorkomende spintmijt die tuinen, kassen en huizen aanvalt. Voorkomen is beter dan verhelpen.


Om deze reden raden wij aan om preventief te spuiten met bestrijdingsmiddel om spint te voorkomen.

Maar ook de plant regelmatig sproeien met water helpt, omdat spint beter gedijt bij een droge lucht. Spint bestrijden kan op diverse manieren. Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes bieden geen hulp in de bestrijding van spint. Bepaalde bronnen spreken van een eenvoudige stevige straal water die de spintmijten van de bladeren spuit, maar zo eenvoudig werkt het niet. Doordat de spintmijt zich meestal onderaan het blad bevindt en over het algemeen weinig beweegt, is deze moeilijk waar te nemen.


Spintmijt heeft een grootte tussen de en mm. Een veelvoorkomende spintmijt is de kasspint of bonenspintmijt. Dit is een geel-bruine mijt van mm groot.

Eenvoudig spint bestrijden Als je last hebt van spintmijt , kan dat erg veel schade aanrichten in jouw tuin en je planten zwaar beschadigen. Met dit biologische bestrijdingsmiddel heb je een effectieve methode om deze roofmijt te bestrijden. De spintmijt is een kleine ovale mijt die in volwassen vorm zo’n mm groot is.


Met het blote oog is dit beestje nauwelijks te zien. Overwinterende vrouwtjes zijn oranje tot oranje-rood. Luis en spint bestrijden op ecologische wijze Wanneer je een kruidentuin hebt en er zit luis op een plant dan kun je dat niet bestrijden met chemische middelen.


Doe je dat toch dan wordt de plant oneetbaar. Je zult je dus moeten wenden dat natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Een aantal daarvan is eenvoudig zelf te maken. Muggen bestrijden , verdelgen, verjagen met planten als eucalyptus, citroenmelisse, lavendel of met etherische olie en andere anti-muggen tips. Buxus wordt de laatste jaren geplaagd door een aantal agressieve schimmels.


Volutella buxi en Cylindrocladium buxicola. Spint kan niet tegen een luchtvochtigheid van 1en als je spint bij een kleine plant wil bestrijden dan moet je hem helemaal nat spuiten en er dan een plastic zak over doen. Regelmatig alles opnieuw natspuiten en de plant tussendoor eens laten opdrogen ivm schimmels. Na weken is de spint nagenoeg verdwenen. Spint, ook wel spintmijt genoem is in veel gewassen een plaag.


Net als veel andere insecten kunnen zij zich razendsnel voortplanten en veel schade aanrichten.

Op het blad verschijnen op de bovenkant stipvormige vlekjes. Vaak zie je ook een soort webben verschijnen. Maar dan is de populatie spintmijten al in een vergevorderd stadium.


Bestrijden is aangeraden, want dit diertje plant zich vaak heel snel voort. Wij geven jou alvast een paar nuttige tips om spint te bestrijden. Deze schade uit zich in kleine puntjes en streepjes en geven de plant een vaal uitzicht. Of verwijder de plant en koop een nieuwe. Er is een kans dat de mijten over gaan naar andere planten en deze besmetten.


De eitjes van de spintmijten kunnen namelijk ook in de grond van de plant overleven. Het heeft pootjes en is dus een spinachtige. Valse spintmijt Hoe kan je valse spintmijt bestrijden ? De meeste valse spintmijten in de tuinbouw zijn afkomstig van de geslachten Brevipalpus en Tenuipalpus. Bovendien kan de galmug Feltiella ook worden ingezet voor het biologisch bestrijden van spintmijt. Deze volwassen Feltiella acarisuga galmug zal zelf geen spintmijten eten, maar de larven daarentegen wel.


De volwassen Feltiella vrouwtjes vliegen door de kas en zetten hun eitjes af in spinthaarden. Red je wietplant van deze hardnekkige kleine beestjes. Eerste hulp bij spintmijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts