dinsdag 21 mei 2019

Snoeien beukenhaag

De grootste collectie beukenhaag hier! Beukenhaag tegen de laagste prijzen. Bestel Haagplanten bij Beslist. Alle merken voor de laagste prijs. Het grootste online winkelcentrum.

Meerdere aanbieders en soorten.

Een beukenhaag snoeien kan twee keer per jaar. Door regelmatig snoeien kunt u van de beuk een strakke hoge of middelhoge haag maken. Lees hier tips voor het snoeien van uw beukenhaag. De beuk (Fagus sylvatica) is een van de mooiste bomen uit onze bossen en ook een van de mooiste hagen voor de tuin.


Hoe vaak snoeien en wanneer?

Het snoeien van de haag heeft als resultaat dat de haag goed dicht groeit. Voordat de haag de gewenste hoogte bereikt dient u dus meerdere malen terug te snoeien. Snoei altijd tijdens een bewolkte dag.


Eigenlijk begint het snoeien van je beukenhaag al vanaf de eerste fase, namelijk het aanplanten. Wanneer je beukenhaag snoeien ? Dit vergroot namelijk de kans op het aanslaan van de beuken. Het is belangrijk dat nadat je jouw haag hebt aangeplant, je de punten topt op een gelijk niveau. In juni zal de beukenhaag al centimeter zijn gegroei je kunt dan ook het beste deze maand gebruiken om de beukenhaag te snoeien.


Deze maand is ook de beste tijd om de beukenhaag terug te snoeien. In augustus, maar niet later kun je de haag nog een keer een lichte knipbeurt geven. Misschien voelt het wat eng, maar u hoeft niet te zuinig te zijn.


Je beukenhaag snoeien doe je best op een bewolkte dag. Door de beukenhaag sterk terug te snoeien , tot ongeveer de helft van de plantgrootte stimuleert u groei en volhei en dat is uiteindelijk wat u wilt bereiken. Hiermee voorkom je dat de jonge blaadjes, die door het snoeien bloot komen te liggen, verbranden door het zonlicht.

Als je ervoor kiest om de bovenkant te snoeien is het van belang dat je de gesnoeide takken van de bovenkant afhaalt. U vindt hier een zeer uitgebreid assortiment groene beukenhaag , rode beukenhaag , haagbeuk, meststoffen en gereedschap waarvan u meteen kunt zien wat u koopt. Eén keer per jaar snoeien is in vrijwel alle situaties meer dan voldoende. Als u de haag extra netjes wilt hebben, dan is twee of meer keren per jaar ook een optie, maar echt nodig is het niet. Het is het beste om de eerste keer te snoeien vòòr de langste dag van het jaar (dus voor juni).


Bekijk onze tips en zorg ervoor dat uw beukenhaag er straks weer strak en gezond uit ziet. Wil je een beukenhaag snoeien ?

Gereedschap voor beukenhaag snoeien. Is je beukenhaag niet zo groot, dan kun je de beukenhaag snoeien met een gewone heggenschaar. Voor een grotere beukenhaag snoeien kan een elektrische heggenschaar handig zijn. Let wel op dat je telkens van de kabel af snoeit zodat je hem niet per ongeluk doorsnijdt.


Nu u weet wanneer u de beukenhaag kunt snoeien nog een tip over het snoeien zelf: De plant vindt het prettig wanneer u snoeit met een scherpe schaar en de haag natspuit. Nat hout laat zich makkelijker snoeien wat minder snijwonden geeft. De beuk, ook wel de Fagus Sylvatica genoem is een plant die veel voorkomt als boom, maar ook als haag.


Veel mensen hebben dan ook een beukenhaag in de tuin staan. Haagplanten moeten gesnoeid worden om ervoor te zorgen dat zij hun vorm blijven behouden. Om de haag in goede conditie te houden moet je geregeld snoeien. In dit artikel en het filmpje leggen we je uit hoe je dat het beste kunt doen. Na verloop van tijd wordt de bovenkant zelfs dikwijls breder gesnoeid.


De beukenhaag is van origine natuurlijk gewoon een boom en snoei je hem niet, dan zal de. Dit komt omdat het bovenste deel van de haag veel krachtiger groeit. Tips voor het snoeien van jouw beukenhaag. Nog beter is het om te snoeien op een miezerige dag.


We geven je graag nog wat handige tips mee die van pas kunnen komen bij het snoeien van jouw beukenhaag. Gebruik scherp gereedschap. Takken snijd je zo rechter af. Dit is beter voor de beukenhaag en ziet er bovendien mooier uit.


Om een mooie volle beukenhaag te krijgen is het van belang dat u uw beukenhaag op een goede manier en voldoende snoeit. Sproei de beukenhaag voordat je met snoeien begint. Door de beukenhaag te toppen zullen de planten meer op de zijtakken gaan groeien, waardoor er sneller een dichte haag ontstaat. Hoewel de beukenhaag en de haagbeuk heel verschillend zijn, mogen ze op dezelfde manier worden gesnoeid.


Span bij lange hagen een touwtje waarlangs je recht kunt knippen. Werk van beneden naar boven. Op deze website vind je namelijk alle informatie over het snoeien van plantensoorten als: hortensia’s, Clematis, fruitbomen, rozen en meer! Je leest bijvoorbeeld alles over het beste snoeigereedschap, hoe je moet snoeien , en wanneer je in welk seizoen en maand het gewas moet snoeien. Voor het snoeien van de bovenkant is het raadzaam dat u de afgeknipte stukken er afhaalt.


Te veel zon tijdens het snoeien kan zorgen voor verbranding omdat deze binneste bladeren nog geen zonlicht hebben gezien en daardoor bruine bladeren, maar met een paar weken trekt het in principe weer bij. Alle takjes (afval) worden anders met een week bruin wat er niet mooi uitziet. Snoeit u nou per ongeluk uw beukenhaag verkeer wees gerust, een beukenhaag groeit erg snel.


En dan het liefst voor de langste dag van het jaar, namelijk juni. Na juni lopen alle haagplanten nog een keer uit. Mochten er dus kale plekken zijn ontstaan na het snoeien , dan wordt dit in de zomer weer mooi opgevuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts