donderdag 4 juli 2019

Gras op het dak

Gras al vanaf €per m2. Is het gras groener bij de buren? Nooit meer maaien met Kunstgras. Een Groene Dakbedekking is eenvoudig te maken op je Garage, Tuinhuisje of Uitbouw! Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen.


Groendak aanleggen, leveren van groene daken , gras - sedumdaken en daktuinen.

Planten op het dak is ons vak , ontwerp en aanleg. De turflaag neemt water op en hierop groeit het gras vanzelf tot een mooie egale graslaag. Eventueel overtollig water wordt opgeslagen in de turflaag voor drogere periodes of het verdampt geleidelijk. Door de graslaag op het dak zorg u voor een warmte regulerende laag en hoeft u dus minder te stoken. Met een grasdak bespaart u op de.


Rol het vlies uit op het dak en knip het met een scherpe schaar zo nodig op maat. Verdeel het substraat met de hand gelijkmatig over het dak. Zet jonge planten in het substraat of rol een vegetatiemat uit.

Begiet het substraat licht zodat dit vocht op kan slaan. Een bad op het dak of een auto van gras : deze rijdende reclamezuilen trekken de aandacht in de regio. Wie zijn ogen de kost geeft, komt opzienbarende reclamevoertuigen tegen in de regio.


Fonkelend en nieuw of juist brak en oud. Hierdoor tovert u uw dak eenvoudig om in een tuin, terras of speelplaats. Een groendak als waterbuffer. Laat u kunstgras aanleggen op het dak , dan kan het ook nog extra functionaliteit hebben, middels een systeem waarbij overtollig regenwater kan worden opgeslagen onder het gras en vloeit vervolgens geleidelijk aan af of verdampt. Dit geldt zeker in de oude stadscentra of dorpskernen.


In de nieuwbouwwijken zijn daar wel varianten op verschenen. De mooiste én natuurlijkste variant is het groene dak. Nog niet vaak toegepast, maar we zien ze al wel. Een turfdak vraagt weinig onderhoud maar in de beginperiode is enige opvolging vereist.


Wil je een mooi tapijt, dan hou je de grassen best kort. Als je wil dat je dak mooi groen blijft, ga dan beter één keer per jaar het dak op met een bosmaaier. Kunstgrascentrum heeft ervaring met het bevestigen van nep gras op een dak of roofing.


Wij weten precies welke lijmen en materialen wij kunnen gebruiken. Meestal adviseren wij een goedkoop kunstgazon. Een manier om zuinig met energie om te gaan is het aanleggen van een levende, groene laag op je dak.

Andere termen die je vaak tegenkomt voor een groen dak zijn sedumdak of ecodak. Alhoewel een doe- het -zelf groendak onderhoudsarm is moet u toch minimaal keer per jaar even uw dak op om het te onderhouden. Uw groendak is beloopbaar voor onderhou glazenwassen, schilderen e. Niet op permanent op te verblijven als dakterras, hiervoor kunt u beter tegels van hout of beton aanbrengen. De volgende werkzaamheden zijn.


Gratis en snel auto onderdelen zoeken bij 1autosloperijen! Van buiten is het dak bedekt een echte laag grond met planten. Die massa van het intensieve grasdak werkt weer heilzaam met een specifieke ventilatiestroom voor een groen binnenklimaat.


Het groengrasdak-principe is eenvoudig: het maaiveld wordt opgetil daaronder ontstaat ruimte voor een maximale leefkwaliteit bij minimaal bodemgebruik. Bas van Gaal van Nobel Grass. Een enkeling overweegt het voor op het balkon of op het dak.


Van Gaal praat, wanneer het gaat over zijn kunstgras, liever over ‘sier- gras ’. Het gaat met name om de uitstraling. Het is belangrijk dat het vlak is en waterdoorlatend. Daaraan voldoet de dakbedekking van gras , die zowel voor schuine als platte daken geschikt is.


Het gras groeit tot een lengte van twintig centimeter, breekt dan vanzelf af en zaait zich weer uit. De levensduur is in principe oneindig. Bewoners moeten regelmatig controleren of er geen boom op het huis ontstaat, verder onderhoud is niet nodig. Een mooi idee waar ik zelf ook al een paar keer over heb gedacht, dus dat was het uitzoeken waard.


Het is lekker zacht aan je voeten en ziet er beter uit dan kaal beton. Net als andere groene daken vangt het water op en zorgt gras voor een beter klimaat in de stad. De basis bestaat uit een dragende dakconstructie.


Op niveau - het is platen of vloeren van beton, voor geneigd - latwerk. Als er dakpannen of ander dakbedekkingsmateriaal op het dak van het huis zijn, moet deze worden gedemonteerd. Voor onderhoudswerkzaamheden mag je wel op het dak lopen, ook als je bijvoorbeeld de ramen wilt lappen of moet schilderen. Het groendak werkt warmte regulerend dus je hoeft je huis minder te verwarmen in de winter dankzij de planten op het dak.


Gebruik het groene dak echter niet als dakterras. Bovendien geef je met een groendak een beetje groen terug aan de natuur, want de planten op het dak zorgen ook voor zuurstof. Zij bieden ook het eetbare dak aan. Ben je minder handig, of wil je garantie om lekkages en problemen met je dak te voorkomen dan is het wel aan te raden om een specialist in de arm te nemen.


Reken dan op totaal prijzen van rond de 1euro per vierkante meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts