dinsdag 3 september 2019

Sierappeltjes boom

Bekijk ons assortiment online. Dat is ook niet zo gek, want in het voorjaar kunt u genieten van witte, roze of rode bloesem. In het najaar verschijnen er sierappeltjes , de kleur van de vruchten is afhankelijk van de boomsoort en variëren van geel, oranje tot rood. Een sierpeer bestuift niet een sierappel.


Met een andere appelboom in de buurt die op hetzelfde moment bloeit (dat hoeft niet in uw eigen tuin) zullen er meer sierappeltjes aan uw boom verschijnen dan als de boom zichzelf moet bestuiven. Dit jaar heeft u wel veel bloesem, dat betekent ook veel appeltjes.

Na de bloei komen de decoratieve sierappeltjes aan de boom die naarmate het seizoen vordert verkleuren naar opvallende kleuren. Er zijn allerei soorten sierappelbomen. Net als bij de bloesem is dit afhankelijk van het type boom. De rode appeltjes van de Red Sentinel.


De sierappeltjes kunnen geel, oranje of rood zijn. Iets beschut en wat zon vinden ze ook prettig. Sierappeltjes Het kiezen van een boom is een stuk lastiger dan het kiezen van planten.


De appeltjes kunnen afhankelijk van het ras in grootte variëren van vrij groot tot zeer klein.

De kleur van een sierappeltje kan geel, geel geblost of rood zijn. Tot eind december blijven de sierappels aan de boom hangen. De boom zelf wordt niet erg groot en past makkelijk in een kleine tuin. Door het insnoeien van draagtakken gaat de vruchtbaarheid omlaag.


Eenmaal de boom voldoende is ontwikkeld en de vruchten draagt moet er sterker worden gesnoeid. Afhankelijk van de groei neemt men dan de vrucht- en gesteltakken terug. Zorg bij de snoei voor voldoende ruimte in de boom voor een goede belichting. Door de lange draagtijd van zijn sierappels is hij een kleurrijke bloesemboom voor uw tuin.


Deze sierappel blijft vrij klein (max. meter) en is hij ook zeer geschikt voor de kleinere tuinen. Hij kan snoei goed verdragen en door de open structuur van de kroon is snoeien makkelijk te doen. De Malus red sentinel is een boom met een prachtige bloesem. Gooi het gat voor de helft dicht met zandgrond en trek de boom vervolgens al schuddend iets naar boven.


Trap met de punt van de voet de grond vast en probeer zoveel mogelijk grond tussen de wortels te krijgen. Bevestig kruislinks een boomband aan de boom en paal. Verwijder gebroken takken. Op zoek naar contactgegevens?


Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek.

Zet naast de boom een paal in de grond en sla deze goed vast, zo diep dat de bovenkant van de paal tenminste onder de onderste takken uitkomt (dit hoeft alleen bij halfstam en hoogstam). Vul nu ook de randen van het gat met potgrond en druk de grond ron en de kluit zelf goed aan zodat de boom vast staat. Uitdunnen is aan te raden als er dood hout in de kroon komt. Hierdoor wordt het bladerdek aan de buitenzijde wat dun.


Uiteraard gelijkmatig verdeeld over de kroon van de boom. Snelgroeiende slanke boom. Blad vrij groot en glanzend groen. Bloemen verbloeien van rose naar wit.


Deze appeltjes worden veel verwerkt in kerststukjes. Van de sierappel, ook wel malus genoem kun je het hele jaar genieten. Deze boom draagt al vroeg in het voorjaar prachtige, veelal witte bloesem.


Later in seizoen verschijnen er sierappeltjes in de kleuren roo geel of oranjegeel, die vaak tot ver in de winter aan de boom blijven hangen. Een winterharde struik of boom. Met prachtige sierappeltjes die fel rood van kleur zijn. Kenmerken van de sierappel. De takken van Malus ‘Red Sentinel’ groeien rechtop.


Lei Sierappel Malus Red Sentinel leiboom kopen is heel gemakkelijk bij Van IJmeren. In onze webshop vindt u een ruim aanbod van hoge kwaliteit. Malus Red Sentinel of Sierappel is een kleine, rijkbloeiende boom met witte bloemen die veel rode sierappeltjes draagt tot in de winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts