maandag 2 december 2019

Lage schaduwplanten

Lage schaduwplanten

Vergelijk soorten klimplanten! Al vanaf € op Beslist. Veel mensen denken dat planten niet groeien in de schaduw.


Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van mooie schaduwtuinen om het tegendeel te bewijzen. Heb je een tuin op het noorden, veel bomen of donkere hoekjes waar niets wil groeien? Ontdek vaste schaduwplanten die graag buiten in de schaduw staan.


Een schaduwrijke tuin hoeft niet eentonig en kleurloos te zijn, zoals vaak wordt gedacht. Integendeel, in de koele schaduw kunnen juist de mooiste planten groeien. Vooral in het voorjaar zijn er zelfs volop bloemen te verwachten. Er is sprake van een schaduwtuin als er maximaal twee uur zon per dag schijnt.


Lage schaduwplanten

Wil je graag op een schaduwrijke plek een border maken? Wij geven tips voor de juiste schaduwplanten en leggen uit hoe je dit het beste aan kunt pakken. In de schaduw bloeien juist de mooiste vaste schaduwplanten.


Heb je een schaduwtuin of schaduw in de tuin? Schaduwtuin of schaduw in de tuin? Wat is eigenlijk het verschil? De mooiste schaduwplanten met groeigarantie bestelt u bij DirectPlant!


Lage schaduwplanten

Grote voorraad vaste planten Lage verzendkosten Lage prijs, hoge kwaliteit! Natuurlijk kun je ook altijd hosta’s planten. Hosta’s zijn al jaren populaire schaduwplanten en kunnen prima in wat drogere grond. Een bloeiend terras in de schaduw is zeker mogelijk, maar je moet wel opletten welke planten je neerzet. De meeste planten staan liever in de zon en zullen in de schaduw niet goed groeien.


Toch zijn er genoeg schaduwplanten om ook je schaduwterras mooi mee in te richten. De beukenbladluis is een parasiet die haar eitjes (foto 3) aflegt in het najaar op de jonge twijgen van uw beuken. Nu zijn deze eieren volop aan het ontluiken.


Zo wordt de schaduw hoek immers nog donker. Eén voordeel: de bloemen zijn wit. Dus tijdens de bloei wordt het geheel een stuk aantrekkelijker. Ook de Prunus kent allerlei verschillende soorten. Van lage langzaam groeiende soorten tot snelle groeiers die in het tuinseizoen enkele malen gesnoeid zullen moeten worden.


Kies dan voor bodembedekkers. Vaste schaduwplanten als bodembedekker. Ook bodembedekkers kunnen prima functioneren in de schaduw. De cotoneaster is hier een goed voorbeeld van. Deze dwergmispel krijgt in de zomer witte bloemen en in het najaar oranjerode besjes.


Lage schaduwplanten

Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Opgelet voor wormstekigheid in fruitbomen. Met wat creativiteit zorg je er toch voor dat opvallende, vrolijke schaduwplanten de grond oplichten. Vooral bodembedekkers doen het er goe mede omdat ze vocht in de bodem vasthouden. De situaties kunnen daar sterk verschillen.


Met deze planten laat jij je schaduwborder schitteren! Er wordt vooral onderscheid gemaakt tussen droge schaduwplekken en vochtige, koele, groeiplaatsen. Die verschillen zijn er ook in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts