woensdag 25 maart 2020

Wanneer haagbeuk planten

Goedkoopste landelijke bezorging. Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Ruime keuze planten op beslist.


Vergelijk hier aanbiedingen. Haagbeuk in Pot is populair en heeft een mooi blad.

Meer kopen, hogere korting. In pot het hele jaar verkrijgbaar. Beukenhaag planten wanneer en hoe, en tips ? Hierdoor is er minder uitvalkans. Zolang de bodem niet bevroren is kan je de haagbeuk met blote wortel planten.


Er wordt gedacht dat het in herfst en winter te koud en nat is om hagen te planen. Echter is dit juist een perfecte periode om te planten. Vooraleer te antwoorden op de vraag ‘ wanneer en hoe haagbeuk planten ? Hoe plant u uw beukenhaag.

Ook tijdens het aanplanten is het belangrijk dat de wortels niet te lang aan zon en wind worden blootgesteld. Zorg er daarom altijd voor dat je ze voor het planten op een beschutte plek neerlegt. Tip: Plant de meest volle planten op de hoeken van uw beukenhaag. Vervolgens de grond rondom de wortels en uw beuk verder aanvullen en aandrukken waarbij u de planten goed rechtop houdt.


De wortels zijn dan in rust en hebben het minste risico op beschadigingen. Vaak is november de ideale maand om haagbeuk te planten. Wanneer en waar plant ik een haagbeuk ? Plant uw beukenhaag zo snel mogelijk na levering. Als de grond geschikt is voor uw toekomstige beukenhaag kunt u met een gerust hart aan het planten beginnen.


Planten met blote wortel moeten niet te lang droog staan. Het jonge beukenblad is na het snoeien gevoelig voor verbranding. Beuk is er zowel met groen blad alsook met rode bladeren, terwijl je bij haagbeuken enkel een groene haag kan planten. Een haagbeuk kun je het beste aanplanten in de winterperiode, van oktober tot maart.


Let er wel op dat de grond niet bevroren is. De leveringsperiode komt bijna altijd overeen met de plantperiode. Heeft meest gezien in Nederland is de groene beukenhaag.

Mijn beukenheg is vorig jaar in September geplaatst, wanneer mag ik voor de eerste keer snoeien? De haagbeuk doet het beter in drassig gebied en het blad is meer gekarteld. U kunt direct na het planten snoeien en nu zeker voor de langste dag - juni - snoeien. Daarna loopt de haag nog een keertje. Waar veel planten een duidelijke voorkeur hebben voor een bepaalde grondsoort, bijvoorbeeld natte, voedselrijke klei of juist relatief droge en arme zandgron heeft de haagbeuk een veel beperkter eisenpakket.


Voor de meeste haagplanten worden een 5-tal planten per meter gerekend. Dat maakt de haagbeuk een logische, voor de hand liggende keus in bijvoorbeeld tuinen met zware, slecht gedraineerde grond. Een beukenhaag geeft in zowel de zomer als in de winter een mooie dichte haag. Waarschijnlijk hierom is het één van de populairste natuurlijke afscheidingen in Nederland. Je kunt pas aanplanten wanneer deze planten in rust zijn.


Kluitplanten kun je aanplanten vanaf half oktober tot half april (behalve bij vorst overdag). Planten in pot verlengen het plantseizoen en kunnen het gehele jaar door uitgeplant worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts