dinsdag 24 maart 2020

Winterharde bomen voor tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Bekijk ons assortiment online. Plaats bij deze bomen de eerste jaar een boompaal voor de stevigheid. Deze paal zorgt er voor dat de boom niet omwaait met harde wind. Door aanplantgrond te mengen met de bestaande grond word er voor gezorgd dat de boom makkelijker aanslaat.


Groenblijvende bomen kunnen het gehele jaar besteld worden en worden uitsluitend in pot aangeboden.

De combinatie wintergroen en boom komt onder de loofbomen in Nederland niet zo veel voor. Er zijn er wel enkele en die zijn zelfs goed winterhard , maar de spoeling is erg dun. De meeste wintergroene bomen zijn namelijk maar matig winterhard of zelfs helemaal niet winterhard.


Dat betekent extra verzorging of overwinteren op een vorstvrije plaats. Op zoek naar winterharde tuinplanten? Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels.


Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is! Maar er zijn natuurlijk ook bladhoudende bomen die de moeite waard zijn.

Ideaal bijvoorbeeld om jaarrond voor privacy te zorgen, of voor een mooie wintergroene structuur in je tuin. Om geschikt te zijn voor de kleine tuin , of stadstuin, is het van belang dat de bomen niet te groot worden, of in ieder geval niet erg snel groeien. U bent van plan een groenblijvende boom te kopen? Er zijn vele soorten groenblijvende bomen in diverse formaten en afmetingen te koop.


Wij leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit wintergroene boom direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Je herkent dit probleem waarschijnlijk wel als je alleen over een balkon of kleine tuin beschikt. Gelukkig bestaan er genoeg winterharde potplanten. Deze planten kun je gerust buiten laten staan in de winter.


We hebben fijne winterharde potplanten voor je geselecteerd. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Terwijl u de tuin ’s zomers opleukt met mooie bloemen in een pot, kunt u dit in de winter ook doen met winterharde potplanten voor buiten. Erg leuk om uw tuin mee op te fleuren in de winter. Welke potplanten voor buiten zijn winterhard ? Met onderstaand stappenplan kun je de juiste omgeving voor je boom in pot creëren.


Kies voor een winterharde pot, beter te groot dan te klein. De pot moet minimaal zeventig centimeter diep zijn met een doorsnede van vijftig centimeter. Ook exclusieve bomen en planten behoren tot ons grote online assortiment.


Bomen voor in de kleine tot middelgrote tuin.

Parrotia persica (persisch ijzerhout) De Parrotia persica kan je direct herkennen aan zijn stam. Deze is zeer decoratief met een lichtgrijze schors en paarsbruine vlekken met afbladerende schorsplaten. Deze boom wordt tot m hoog en staat het liefst in de zon of halfschaduw. Planten zijn winterhard als ze de winter overleven en in het komende voorjaar weer opkomen. Ze beschermen zich tegen de winterse kou.


Sommige planten verdwijnen onder de gron zoals bloembollen en vaste planten. Veel planten en bomen laten hun blad vallen, zo verdampen ze nauwelijks vocht. In deze blog geven we je een top van bloeiende vaste planten voor een kleurrijke tuin. Bij een huis met een tuin hoort bij vele mensen ook een boom. Daarnaast hebben we nog wat leuke weetjes voor je.


Is jouw tuin te klein en past er geen boom in? Dan kan je misschien toch kiezen voor leibomen. Vroeger waren leibomen vaak geplant uit praktische overwegingen, maar tegenwoordig zijn ze meestal als decoratief element gebruikt.


Winterharde palm kiezen in de Nederlandse tuin Steeds meer mensen willen ook in de winter mooie groene planten in de tuin. Was het tot enkele jaren geleden nog ondenkbaar thans kan men een palmboom in de tuin planten en dan ook in de volle grond. Er blijkt een grote vraag te zijn naar palmbomen die de winter buiten kunnen overleven.


Een prachtige bloeiende plant voor in de schaduw van bomen en struiken of op een plek met enkele uurtjes zon is het gebroken hartje. Met zijn hartvormige roze met witte bloemen is deze plant een echte aanwinst voor je tuin. Wel verliest hij zijn blad. Bedankt voor uw bericht en leuke vraag. Het assortiment groenblijvende bomen is voor ons klimaat vrij beperkt waardoor er vaak sneller naar heesters gegrepen wordt.


Kleine bomen met opvallende bloei Judasboom. Ga voor een boom die het hele jaar door iets te bieden heeft. Zo heeft je tuin altijd een blikvanger.


Magnolia kobus draagt stervormige, witte bloemen voor het blad. Goed bestand tegen ziekten en plagen. Cercis siliquastrum (judasboom) pronkt met roze bloemen en sierlijke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts