maandag 16 maart 2020

Stronk verwijderen

Laat uw struiken en heggen snoeien of verwijderen door een vakbekwame tuinman. In het geval deze diepte gewenst is, is er wel een klicmelding nodig voordat we kunnen frezen. Voor elk doel hebben wij zodoende de ideale freesdiepte bepaald.


Het resterende deel van de stronk zal de bestrating niet doen verzakken in een latere fase.

Met behulp van de juiste machines en het juiste gereedschap kan elke boomstronk verwijderd worden. Het verwijderen van bamboe is ook geen probleem voor ons! Een boomstronk vergaat uiteindelijk vanzelf door het rottingsproces. Maar dat kan vele jaren duren.


De tijd van wegrotten verschilt erg per boomsoort.

Een eiken stronk van 30cm doorsnee kan er tot jaar over doen voor de stronk enigzins is weggerot. Controleer de stronk af en toe om de voortgang te zien. Deze middelen om een boomstronk te verwijderen kun je kopen bij kwekerijen en tuincentra.


Als u exact wilt weten wat het gaat kosten om een boomstronk met wortels te laten verwijderen kunt u geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen zodat wij u een prijsindicatie kunnen toesturen. Wat kost het verwijderen van een oude stronk of wortels? De gemiddelde kosten willen nog wel eens uiteen lopen. Ook als de stronk in een verhoging staat, zoals een verhoogde border, dan is het een goed idee om de verhoogde aarde rondom de stronk eerst te verwijderen , dan kan er dieper worden gefreest.


Stronk niet verwijderen : Gewoon de stronk laten zitten: de natuur zal de stronk gratis voor u verwijderen al kost dat wat tijd. Wij kunnen gleuven in de stronk zagen zodat er water in blijft staan waardoor het rottingsproces wat sneller gaat. U kunt twee of drie klimopplantjes (Hedera helix) naast de stronk plaatsen. Boomstronk verwijderen kosten. Een stobbenfrees wordt ook wel stronkenfrees genoemd en kan iedere stronk verwijderen.


Je kunt eventueel zelf de stronk verwijderen. En als je het goed aanpakt krijgt je er alleen wat vieze handen van en een paar zweetdruppels, dat hindert gelukkig bij de meeste mensen niet. Tenzij de boomstronk te groot is, of je niet zelf in staat bent om de boomstronk zelf te verwijderen.


Veruit de snelste methode om een boomstronk te verwijderen is om het hart van de boomstronk weg te frezen met een speciaal hiervoor ontwikkelde boomstronkfrees, ook wel bekend als stobbenfrees.

Door zijn compactheid kan deze frees van slecht 65cm Breed overal komen en door elk huis heen zonder achterom. Kunt je dit door een hovenier laten doen. Ook als er gras komt is het meestal beter om de stronk te verwijderen. De kostprijs van het laten verwijderen van een boomstronk is afhankelijk van de grootte van de stronk : als het gaat om kleine stronken kunnen ze sneller worden verwijder bij grotere duurt het iets langer. Altijd is het goedkoper om de stronk te laten staan.


In andere gevallen is het niet altijd nodig om de stronk te verwijderen. Wellicht is het nodig om met je schop onder de stronk te graven en nog wat meer wortels in stukken te knippen of te zagen voordat je de stronk helemaal weg kunt halen. Nadat je het wortelgestel grotendeels of helemaal verwijderd hebt zou je de stronk gemakkelijk los moeten kunnen krijgen.


Daarvoor kun je experimenteren door schimmels van witrot in hout aan te brengen in een paar kepen van de stronk. Overigens gaat verwijderen van stronken over het stuk maken van lignine en cellulose. Hierboven is te zien hoe we boomwortels en boomstronk van een naaldboom verwijderen met een stobbenfrees, ofwel stronkenfrees. Bij de millieustraat van je gemeente is dat bij oud hout te vinden. Mogen wij je helpen met je boomstronk verwijderen ? De fijn gemalen pulp van de boomwortels en stronk verteert na het uitfrezen gemakkelijk in de grond tot humus.


Met onze sterke stronkenfrees machines kunnen wij elke maat boomstam en boomstronk verwijderen. Dat op nagenoeg elke locatie in de tuin. Met deze krachtige machine wordt de stronk volledig vermalen tot een diepte van cm. Als de stronk groter is, kunnen we die wegfrezen met een stobbenfrees. De stronk kan u laten zitten in de grond.


Wanneer de stronk niet wordt verwijderd. De natuur verwijdert de stronk gratis voor u, al kost dat wat tijd. Heb jij een soortgelijke klus? Plaats hem dan op Werkspot. Hoe kun je het snelst een boomstronk verwijderen ? De snelste en meest effectieve manier om een boomstronk te verwijderen , is door gebruik te maken van een boomstronk- of zogenaamde stobbenfrees.


Deze boomstronk stond in de weg i. Wij kunnen bomen kappen, rooien, snoeien of vellen en maken daarbij altijd gebruik van onze eigen materialen. Schakel ons in om deze op vakkundige wijze te verwijderen. Ook voor het weghalen van boomstronken kunt u bij Arjans Haardhout terecht. Met een stobbefrees kunnen de wortels en stronk gemakkelijk uit de grond worden verwijderd.


Boom stronk verwijderen , boom kappen, ook coniferen en den. Wij frezen de stronk en halen deze weg tot wel centimeter onder de grond. Denk dat je het verkeerd aanpakt, je laat de stronk uitlopen tot het scheuten zijn, daardoor krijgt hij weer bladgroen en weer hoop om tot een nieuwe boom uit te lopen, dus blijft hij groeien.


Als u deze stronk ook wilt laten verwijderen dan kan dit heel goed met een stobbefrees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts