vrijdag 20 maart 2020

Yucca krijgt gele bladeren

Voor een schoonheid die de tijd weerstaat: een jonger ogende huid dankzij onze wetenschap. Ontdek onze collecties op basis van waardevolle bronnen: platina, kaviaar en goud. Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website!


Sterker nog, als hij gele bladeren krijgt komt dit vaak door teveel water. Bruine bladeren laten je weten dat jouw Yucca op een te lichte plaats staat. Het blad aan de onderkant van een Yucca kan afsterven, maar dit is een heel natuurlijk proces. Gele bladeren bij een Yucca zijn vaak het gevolg van te veel water. Plaats in dit geval de plant een meter verder van het raam.


Mocht het zo zijn dat de bladeren gaan hangen, normaliter staan ze in een spitse punt positie maar wanneer deze hangen is dit een teken van te veel water. Deze eigenwijze stressverlager staat bekend om zijn puntige bladeren en Tex-Mex uitstraling. Vooral bovenaan zijn de bladeren nog mooi groen, maar toen wij hem kregen was hij helemaal groen.


Ik wil voorkomen dat er meer bladeren geel worden. De kamerplant Yucca Elephantipes, ook wel bekend als Palmlelie, komt van nature voor in droge gebieden. In de natuur zal je deze kamerplant terug vinden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Een Yucca Elephantipes is een makkelijke kamerplant.


Ook heeft de kamerplant Yucca Elephantipes luchtzuiverende kwaliteiten. Een andere, grote roebelini elders (ietwat koelere en minder lichte plek) krijgt gele ‘naalden’ in het midden rond de takken dicht bij de stam (zie jullie foto ‘bloemknop’ bij de roebellini), niet alleen de oudere takken onderaan, maar ook de nieuwere. Ik ben bang dat t met deze ook snel bergafwaarts gaat als ik niet weet wat te doen.


Als de grond weer droogt aanvoelt kun je opnieuw water geen. De hoeveelheid water die je je Yucca moet geven hangt af van de temperatuur, grootte van je plant en de intensiteit van het licht waar de Yucca mee te maken krijgt. Als de bladeren van de Yucca geel worden of slap gaan hangen, betekent het dat de kamerplant teveel water heeft gekregen. Ze groeien goe maar op een bepaald moment worden de punten bruin en gaan doo niet echt mooi dus, Wie weet wat de oorzaak zou kunnen zijn en wat ik hieraan kan doen? Droogte als oorzaak van de gele blaadjes Een oorzaak kennen we uiteraard allemaal en dat is droogte.


Als een plant te weinig water krijgt , zal deze eerst de blaadjes laten hangen, waarna bij sommige soorten de blaadjes geel worden en bij andere de blaadjes gewoon dood gaan en nog gewoon groen er af vallen. Verdelgen door het gros met een zachte doek weg te vegen of plat te drukken. Heeft je plant gele bladeren ? Met deze tips word jij een plantendokter. Dan weet je dat er iets mis is. Maar het verkleuren van de bladeren kan meerdere oorzaken hebben.


Om jou te helpen de juiste diagnose te stellen, hebben wij vijf tips voor je. Zo ben je binnen no-time een. Gele vlekken met bruine sporenpuistjes ROEST: schimmelziekte. Een fungicide gebruiken : Bruine dopjes op de bladeren.


Bladeren worden kleverig SCHILD- of DOPMIJTEN. In hun suikerachtige uitwerpselen (honingdauw) ontwikkelt zich een schimmel die de plant met een zwarte schimmellaag bedekt (roetdauw). Te zien aan: de bladeren zijn droog en voelen hard aan.


Oplossing: Zorg dat je plant genoeg water krijgt , schrijf het desnoods ergens op als je het vaak vergeet. Het kan ook zijn dat je de plant net te laat water geeft. Maar nu heeft hij veel gele bladeren en bruine punten. De stam voelt verder droog en mooi stevig aan. In februari heb ik hem verplaatst van een plekje dicht bij het raam, naar meer in het midden van de kamer.


Hij komt veel voor in gebieden met een warm en droog klimaat. De Yucca is familie van de agava-achtigen. Je vindt ze trouwens ook in het Caribisch gebied. Hij is makkelijk te verzorgen. In de winter heeft de Yucca niet veel licht nodig en ook veel minder water.


De cowboy onder de woonplanten Een explosie van groen-geel-grijze, leerachtige bladeren die eindigen in een punt, soms groeiend uit een stammetje of direct uit de aarde, dat is typisch de Yucca. Gelukkig is de Yucca een hele makkelijke plant en zal niet zo moeilijk als je een keertje vergeet te gieten. Uw klant kan geel of lelijk blad weghalen, of kan de Yucca snoeien, het beste in de lichtarme maanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts