dinsdag 31 maart 2020

Zelf groente kweken

Mijn eerste moestuin - zelf groenten kweken. Je eigen groenten kweken , is gezon lekker en goedkoop. Je groenten en kruiden zelf kweken was nog nooit zo gemakkelijk. De website groenten kweken legt stap per stap uit hoe groenten en kruiden gekweekt kunnen worden.


Daarnaast kan je onze gratis zaaikalender downloaden. Courgettes zijn éénjarige planten die je elk voorjaar opnieuw zult moeten zaaien om van te kunnen oogsten.

Daar staat wel tegenover dat een plant wel dertig courgettes kan leveren. De plant heeft veel ruimte nodig: houdt voor een plant zeker m² vrij in je moestuin of kas. Om jou een zo optimaal mogelijke leeservaring te bieden gebruiken wij cookies. Zie voor meer informatie ons cookiebeleid. Tegenwoordig ben je als thuiskweker niet meer gebonden aan potjes met aarde, maar kun je ook groente kweken op water.


Dit doe je met de zogenaamde hydroponics. Wil je graag een moestuintje aanleggen, maar heb je geen idee welke groenten je moet kiezen? Ontdek hieronder welke groenten het makkelijkst zijn om zelf te kweken.


Genoeg ruimte en voldoende water is alles wat ze nodig hebben.

Groenten kweken voor beginners. Zelf groente kweken in de moestuin: Door aanhoudende droogte zal de oogst voor duizenden boeren tegenvallen en dat niet alleen in Nederland alleen. Een kleine lokale regenbui is niet genoeg water voor het tekort helemaal aan te vullen. Klimaatverandering heeft gevolgen voor de prijzen in de supermarkt en lokale boerenwinkels!


Kweken is een handeling om iets uit een kiem of stek te doen ontstaan. Om dit proces in goede banen te leiden kun je gebruikmaken van de zogenaamde teeltkalender. Met deze kalender kun je bijhouden wanneer je planten moet zaaien, uitplanten en oogsten.


Maar hoe moet je groenten kweken ? Gewoon zelf kweken dus, en heerlijk genieten van deze super gezonde kiemgroenten! Benieuwd naar andere kiemengroenten? Ik ben nu volop aan het experimenten met het kweken van andere zaden die ik bij De Peuleschil heb gekocht. Binnenkort zal ik met jullie mijn bevindingen delen, en uiteraard ook een paar heerlijke recepten met deze kiemgroenten! Zelf tomaten kweken is makkelijk en heel leuk om te doen.


Helaas hebben we niet het meest ideale klimaat maar met een beetje geluk (een zonnige zomer!) kun je tomaatjes oogsten die echt veel lekkerder zijn dan die uit de winkel. Tomatenplanten nemen in de Makkelijke Moestuin heel wat minder ruimte in dan in een gewone moestuin. Kleinschalig groente verbouwen is relatief weinig werk en dichtbij huis. De grootste uitdaging bij kweken in potten is het voorkomen van uitdroging.


Bij warm weer moet je soms wel meerdere keren per dag water geven.

Met wat emmers maak je eenvoudig zelf -watergevende potten. Altijd al gedroomd van een eigen groentetuin? Leer in enkele eenvoudige stappen groente zaaien en oogsten uit je. Zaden voor groenten en kruiden. Bij Horta vind je een zeer uitgebreide keuze aan zaden om zelf groenten of kruiden te zaaien en te kweken.


Wij bieden enkel zaden aan van uitstekende kwaliteit en van gekende merken. Zo ga je alvast op de juiste manier van start met het kweken van je eigen groenten , kruiden of fruit. U wilt zelf groenten en kruiden kweken ? Op de site van Allégrow vindt u alle informatie die u nodig hebt.


We geven tips over wat u wanneer kan planten en oogsten, en welke verzorging de planten vragen. Met de kwalitatieve groentenplanten en kruiden van Allégrow maakt u meteen een goede start. In de Ppotjes hebben de jonge plantjes weken voedsel, daarna kun je bij voeden met een vloeibare organische meststof of maak zelf smeerwortelgier.


Plant je jonge planten uit volgens de tip ( aardbeien kweken in volle grond) of tip ( aardbeien kweken in potten, goten of bakken).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts