maandag 16 maart 2020

Yucca giftig

De Yucca of palmlelie werd verkozen tot woonplant van de maand januari. Deze eigenwijze stressverlager staat bekend om zijn puntige bladeren en Tex-Mex uitstraling. Ist die Yucca -Palme giftig für Menschen und Haustiere?


Was sollte bei dieser Zimmerpflanze beachtet werden? Welche Giftstoffe sind in der Pflanze enthalten?

Der Pflanzenexperte gibt in diesem Beitrag ausführliche Informationen über Giftigkeit der Yucca -Palme, Giftstoffe, Giftwirkung und Verletzungsgefahr. Controleer de Yucca regelmatig op luis en ander ongedierte. Hoe eerder deze worden waargenomen hoe groter de kans op bestrijding.


Kijk hierbij vooral onder en tussen het blad. Spint zal je niet snel aantreffen bij een Yucca. Pas op bij huisdieren en kinderen.


Huisdieren zijn vaak nieuwsgierig en knabbelen en kauwen aan alles.

In de natuur bloeien Yucca ’s uitbundig met witte trossen bloemen. Voor je het weet spelen ze met de planten of eten deze. In huis komt het bijna nooit zo ver en als het wel gebeurt, dan is dat meestal het gevolg van de verkeerde verzorging, met de bloei als laatste redmiddel.


De Yucca aloifolia wordt ook verkocht voor de huiskamer, maar heeft scherpere bladpunten dan de elephantipes. Helaas is de Yucca wel giftig wanneer je in aanraking komt met het sap. Let dus op met huisdieren en kinderen. Bij de Yucca is het belangrijk dat je regelmatig water geeft, maar hij heeft niet zo heel veel nodig per keer.


Wanneer een huisdier een hapje neemt van een plant, hoeft dit niet altijd ernstig te zijn. Wanneer dit echter in grote mate gebeurt, is het wel schadelijk voor uw huisdier. Hetzelfde met de dracaena. Yucca (botanische naam) of palmlelie is een geslacht succulente, meerjarige planten, die van nature voorkomen in Amerika. Die staat bij kattenplaza bij de tuinplanten.


Daarnaast wordt het woord yucca ook gebruikt om een plant uit dit geslacht aan te duiden. Het geslacht bestaat uit een 40-tal soorten: het formaat wisselt van kleine struiken tot bomen.

In het zuiden van Californië, dicht bij het beroemde Joshua Tree national park, ligt de zogenaamde Yucca Valley. De Yucca komt van oorsprong uit de droge gebieden van Midden-Amerika, Noord-Amerika en het Caribisch gebied. In dit gebied zijn de meeste Yucca ’s te vinden en daar worden ze ook redelijk groot. De Yucca is de ideale plant om cadeau te geven aan mensen die wel van groen houden, maar nogal losjes zijn qua water-geef-regime.


De Yucca heeft, net als andere planten, de gave om mensen te kalmeren. Het blad van Yucca filamentosa is hard en puntig en staat in rozetten laag bij de grond. De bloei van Yucca filamentosa valt in de maanden (eind) juni-juli. Kort samengevat: yucca -suikerriet en alle andere Yucca -soorten.


De giftige componenten van yucca suikerriet zijn de saponinen, schadelijke chemische steroïde verbindingen aanwezig in een reeks planten. Een Yucca Elephantipes is een makkelijke kamerplant. De kamerplant Yucca Elephantipes, ook wel bekend als Palmlelie, komt van nature voor in droge gebieden.


Ook heeft de kamerplant Yucca Elephantipes luchtzuiverende kwaliteiten. Met de volgende kamerplanten moet je extra opletten als je huisdieren hebt: o. Ook bolbloemen als narcis, amaryllis en hyacint zijn erg giftig. INLEIDING Er bestaat een ruime variatie aan giftige stoffen die, als ze door uw huisdier worden opgenomen, tot problemen kunnen leiden.


Soms wordt gezien dat het dier. Giftige tuinplanten Niet alle delen van de plant zijn giftig. Bij de ene plant kunnen bijvoorbeeld de bladeren giftig zijn, bij een andere de schors en nog andere planten hebben dan weer een stengel die bij het inslikken schade kunnen berokkenen aan de gezondheid van je viervoeter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts