dinsdag 24 maart 2020

Wanneer buxus planten

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Past in elke tuin, sterke plant. Het tuincentrum dat thuisbezorgt! Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.


Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more!

Buxus van alle merken op beslist. Zodra de planten gaan uitlopen, is het te laat om wortelgoed te planten , de kans is dan groot dat de buxus niet aanslaat. Kies in de rest van het jaar voor de buxus planten in een pot. Het aantal planten per meter is afhankelijk van de maat van de plant. U kunt uw buxus het beste planten in de wintermaanden, vanaf oktober tot eind april.


Als u hem later in het jaar wil planten loopt u het risico dat de wortels zijn uitgelopen en dan loopt u de kans dat hij niet goed zal gedijen in de grond. Snoeit u twee keer per jaar dan zijn mei en september goede maanden. Maarja, hoe vaak en wanneer ?

En wat te doen bij schimmelziekten, waar de buxus gevoelig voor is? Onderstaand vindt u antwoorden. Wanneer u buxusboompjes of jonge haagplantjes koopt, kunt u ze het beste zo vlug mogelijk uitplanten.


Wij adviseren u de buxus wel iets vrij te houden van de andere planten , zodat u bij het knippen gemakkelijk bij uw buxus kan komen en de omringende planten niet beschadigd. Een buxus moet je minimaal twee keer per jaar snoeien, maar voor het mooiste resultaat kun je dat beter vier keer per jaar doen. De beste tijd om de buxus te snoeien is eind mei. De tweede keer snoei je hem begin september en daartussen kun je hem ook een aantal keer snoeien. Hoe vaker je een buxus snoeit, hoe voller hij.


De grootste collectie buxus vind je hier! Door regelmatig snoeien blijft een buxus dicht vertakt en mooi vol. Voor een strakke vorm kan een buxushaag twee keer per jaar gesnoeid worden, in mei en in september. Planten zie onze aanbiedingen! Vaker mag ook als u een strakke vorm wenst, u kunt dan tussen eind mei en begin september drie tot vier keer snoeien.


Om uw buxus een goede start te geven, dient u met een paar zaken rekening te houden. Hoe buxus planten in volle grond? Houd daar rekening mee wanneer u buxus plant. Een kalkrijke bodem heeft een zuurtegraad hoger dan 7.

De planten zijn dan in rust en zullen geen problemen ondervinden met verplanten. Laat de buxus gewoon op zijn plaats staan, en herhaal het vrijsteken rondom de plant iedere week. Geef de plant af en toe wat water,zeker bij droogte.


Bij verhuizing de plant met de kluit in een plasticzak vervoeren. Zo ziet de tuin er altijd netjes verzorg uit. Het snoeien dient het bevorderen van het dichtgroeien van de buxus , of het nu een haag, bol of andere vorm betreft.


Doe je dit niet, dan valt na een tijd de buxus uiteen en dat geeft een slordig aangezicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts