maandag 5 februari 2018

Beuk op stam

Plan een werkplaats afspraak in! De inruilwaarde van uw auto weten? AutoTrack: dé autowebsite van NL! Kies uit 1producten vanaf € 1785. Vergelijk hagen op Beslist. Leuke kubus van de beuk op stam !

Uit voorraad leverbaar bij Ten Hoven Boomkwekers Apeldoorn. Mooie gespierde grijze stam. In deze kubusvorm is daar een klein gedeelte van zichtbaar.


Is vrij langzaam groeiende en dicht vertakkende boom. Jonge twijgen zijn bruingrijs, oudere takken donkergrijs en opvallend glad. De stam van de beukenboom is grauw en kan aan de schaduwkant wat groen verkleuren door de algen of mossen die erop groeien. Meestal is de schors van een beuk mooi gla maar soms zie je ook (oudere) beuken met wat meer groeven in de schors.


Kwekerij de Limieten, verkoop van exclusieve beplanting en meer. De beuk heeft een mooie gladde grijze stam.

We kweekten op ons familiebedrijf winterharde bomen op stevige stammen , meest in vorm gesnoeid. Kom wandelen met het hele gezin, tis momenteel prachtig! Dat is iets anders dan een standaard beuk die wel breder word en gesnoeid moet worden en bij deze boom kun je kiezen om hem beveerd te laten of om hem als een boom op te snoeien en dan moet de stam beschermd worden.


Beuken met een grote omtrek, gemeten op een hoogte tussen m en m, staan in Nederland op begraafplaats Groenesteeg te Leiden (meter) en in een tuin te Westerblokker (meter). Topkwaliteit Beuken in Pot voor vaste lage prijzen. Bestel nu eenvoudig online.


Vind bij Budgetplant de mooiste Beuken. Fagus sylvatica, De groene Beuk gekweekt als leiboom. Het verdorde blad blijft in de winter aan de leibeuk hangen. Alle leibomen beginnen standaard op een hoogte van 180cm tot 220cm. De gewenste hoogte kunt u aangeven bij opmerkingen in de winkelwagen.


De hoogte van de Fagus Sylvatica 'Pendula' wordt ongeveer 250cm. Beveerd of betakt zijn bomen waarbij de takken al laag op de stam beginnen. Het beste kunt u deze groene treurbeuk op stam tussen december en maart (het mag niet vriezen en geen volle zon) in vorm snoeien. Opgaande of kruisende takken kunt u terugsnoeien en dode takken kunt u verwijderen. Aanplanten met speciale Beuken - en Hagengrond en boompalen.


Bladrand zeer ondiep gegolfd en gewimperd. Bij het uitkomen zijn de bladeren donzig, zacht en lichtgroen, later worden ze donkergroen, glimmend en enkel behaard op de nerf. De bladeren bladeren van de Beuk blijven vaak in de winter op de jonge bomen staan.

De gewone beuk wordt evenals de haagbeuk op grote schaal toegepast als haag. Bij het snoeien van de beuk dient er rekening gehouden te worden met het feit dat de boom een dunne schors heeft. Hierdoor is de boom gevoelig voor zonnebrand. Wanneer er zon op de stam schijnt kan deze verbranden.


Oogst de laatste appels en peren. Voorzie de stammen van een boomlijmband tegen het vleugelloze wijfje van de wintervlinder. De rupsen die in maart uit de eitjes komen voeden zich met de bladeren van de fruitbomen. Bois Nord is gespecialiseerd in bos ontginning.


De stammen worden vervoerd naar ons bedrijf in Zeveneken (Lokeren). Daar worden ze gestapeld op de opslagplaats. De Limieten staat nationaal en internationaal bekend om het kweken van grote volwassen bomen, struiken en hagen voor ‘de tuinliefhebber zonder geduld’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts