donderdag 29 maart 2018

Vliegen in huis waar komen ze vandaan

Vergelijk alle vluchten van ruim 5airlines en boek binnen min. Goedkope producten, 1 Effect. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Informatie over vochtbestrijding. Elk vochtprobleem lossen wij op.


Gratis en vrijblijvende offerte.

Sinds vanochtend hebben wij ontzettend last van vliegen. Geen idee waar ze vandaan komen ! Er zijn vliegen , die een hekel hebben aan bepaalde geuren, zoals eucalyptus olie (eigen ervaring) en ik las ook dat ze niet van lavendel houden. Bij deze soort zou ik dat op de plekken smeren waar die vliegen het meest zitten.


Ook eigen ervaring: water met gekookte uien op de ramen waar ze het meest zitten, smeren. Waar komen al die vliegen opeens vandaan ? Heeft dit te maken met de plotselinge lente-temperatuur? Dit verschijnsel kan weken aanhouden.

Doordat de vliegen door kleine openingen heen kunnen dringen, is het in sommige gevallen niet eens duidelijk waar ze vandaan komen. De klustervliegen komen altijd van buiten waar ze in het najaar in het zonnetje nog even op de muur zitten te drogen en dan in de spouw of onder de pannen trekken. De beste manier om een vliegenplaag te voorkomen is dan om alle toegangswegen voor de vliegen dicht te maken. We leggen je uit waar ze vandaan komen en wat je ertegen kunt doen.


In dat geval is er geen sprake van een groot probleem. Ze kunnen niet vliegen of springen, maar wel rennen en klimmen. Zilvervisjes komen via naden en kieren de woning in. Vaker nog liften ze mee in verhuisdozen, zakken oude kleding, meubilair of andere spullen.


Koop je tweedehands meubels of haal je iets uit een oude woning in huis , dan is de kans aanwezig. WAAR komen die nou ineens vandaan er lag geen eten geen afval en ik heb werkelijk alles nagekeken maar kan niks vinden. Heb ze met brander allemaal weg gebrand.


Wat kan ik hieraan doen om dit in het vervolg te voorkomen? De hele zomer zie je ze niet en ineens zijn ze er. Met zoveel verschillende soorten, die allemaal eigen specifieke wensen. Profiteer vandaag nog van de geweldige aanbiedingen. Zijn ze eenmaal binnen dan beginnen ze met hun snelle voortplanting.


U kunt ook fruitvliegjes zelf mee brengen op fruit dat u heeft gekocht in de supermarkt of bij de groenteboer.

Fruitvliegen leggen hun eitjes op de huid van zeer rijpe of gistende vruchten. Als je problemen hebt met muggen in je woning, dan kun je er wel zeker van zijn dat het steekmuggen zijn. Is dat in je huis , dan kun je denken aan de kelder of de kruipruimte. Ben je net gezond bezig in de zomer door vers fruit in huis te halen, en dan heb je de volgende dag ineens last van fruitvliegjes! Ontzettend irritant en vooral ook een raadsel: waar komen ze toch zo plots vandaan ? En als je ze eenmaal in huis hebt, zitten ze ’s avonds in een fractie van een seconde zelfs op de rand van je glas rode wijn!


Nu de zomer goed is begonnen, komen helaas ook heel wat insecten opnieuw naar buiten. Hier en daar zijn al (vliegende) mieren gesignaleerd. En wie al eens een nest in de buurt van het terras heeft geha weet dat het een plaag kan zijn. Maar waar komen ze vandaan ? Ik heb geen idee waar ze vandaan komen of waar ze m’n huis binnen komen.


Vliegende mieren: wat te doen? Is de kans dat ik een wespennest heb ergens in huis groot en hoe kom ik er achter waar ? Wij hebben ook regelmatig vliegen in huis in de winter. Nu wordt het hier een stuk kouder als in NL,maar ik merk dat als het warm wordt in de kamer (wij hebben er voornamelijk last van op de slaapkamers)dan komen ze tevoorschijn. Misschien kun je traceren waar de vliegen vandaan komen als je het huis zo goed als vliegvrij maakt en dan een dag alle ramen en deuren dicht houdt. Als er dan nog meer vliegen verschijnen komen ze van ergens binnen in het huis.


Ik heb sowieso liever geen ramen wijd open omdat er dan altijd insecten binnen komen. Dit weekend worden er horren gemaakt voor alle ramen. Een klamboe om je bed kan ook helpen maar ik wil die beesten gewoon uitroeien. Kortom, wie kan mij vertellen waar ze verstopt zitten zodat ik er wat aan kan doen?


Bart Biemans van het Kennis- en Adviescentrum Plaagdieren legt het uit. Eigenlijk zijn de vliegende mieren er het hele jaar door, maar zitten ze onder de grond in hun nest. Dan hebben de vleugels geen functie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts