donderdag 15 maart 2018

Moestuin aarde

Specialistisch advies nodig? Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Aarde en mest zijn de basis voorwaarden om een moestuin aan te leggen.


Ontdek het en weet wat jou grond nodig heeft om straks groenten en fruit te kunnen oogsten. Zandgrond is echte bosgron voedsel arm, licht gelig van kleur, luchtig, water doorlaten geschikt voor bosbessen, maar niet voor de moestuin.

Maak voordat je begint de grond vlak en spit de aarde van de moestuin goed om. Als je dat gedaan hebt, bedek je de bovenste centimeter van de moestuin met Intratuin biologische moestuingrond. Plaats aan de hand van je ontwerp de zaden en plantjes op de juiste plek. Zorg voor regelmatig onderhoud. De grond in je moestuin is heel belangrijk.


Dat geldt voor elke moestuin , maar zeker voor een Makkelijke Moestuinbak. De aardemix moet dus top zijn.

In de Makkelijke Moestuin gebruik je niet je eigen grond maar een speciale moestuinmix. Op die Makkelijke Moestuinmix doen ál je planten het goed. In het deel Hoe werkt de MM vertelde ik je waarom we met deze speciale moestuinmix werken. Het is een onmisbaar onderdeel in het succes van de Makkelijke Moestuin. Elk eetbaar besje dat we toen vonden, zorgde ervoor dat we langer konden overleven.


Dat geluksgevoel ondervindt elke moestuinierder als hij iets oogst of zijn eigen groenten ziet Contact met de aarde is goed voor de gezondheid. Door in je moestuin te werken en het contact met de aarde , kom je in aanraking met bacteriën. Volle pallet aarde voor uw moestuin. Liter zakken á liter.


Een ander speciaal soort aarde is grond speciaal voor moestuinen. Deze grond misstaat ook niet in een bloempot. Maak voor het zaaien de bovengrond zo fijn mogelijk (zaaibed). Doe dat voorzichtig, zodat het zaad niet met de aarde wegspoelt.


Een alternatief voor een moestuin is het tussenplanten van decoratieve moestuinplanten in een bloemenborder. Bemesting van je moestuin.

Gebruik een niet te zware bemesting, daar kunnen kiemplantjes niet goed tegen. Een organische bemesting werkt voor een moestuin het beste. Extra tips voor de start van een moestuin. Start eerder met telen door de groenten binnen voor te zaaien. Houd het overzichtelijk door klein te beginnen.


Biologische potgrond voor de moestuin. Plaats hier je vragen, tips en berichten over gron bodem, bemesting en wisselteelt. Florentus biologische aarde voor moestuin 40L is uitermate geschikt voor het aan het aanplanten, kweken en op- en verpotten van de meest voorkomende groenten, kruiden en fruitsoorten. Pokon Moestuin Grond is ontwikkeld voor universeel gebruik in de moestuin. Deze potgrond kan gebruikt worden als bodemverbeteraar.


Bovendien kan er ook rechtstreeks in geplant worden. Deze 1 natuurlijke potgrond kan dus voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Misschien is bodem niet helemaal het goede woor en kan ik beter over “grond” spreken. Want ik kan hier wel een complete verhandeling houden over de oorsprong. Er stond op dat wanneer je er water bij doet, het liter aarde per blok is.


Het is gemaakt van cocosvezel, en er staat een eco keurmerkje op en dat het van kwekerskwaliteit is. Zou ik dit soort blokken ook kunnen gebruiken? Je bent afhankelijk van de weeromstandigheden of je oogst zal lukken of niet. De moestuin : het voorbereiden van de grond Zelf groenten kweken is leuk. De groenten uit je eigen groententuin zijn smaakvoller, maar vaak ook wat kleiner dan je gewend bent uit de winkel.


Het hebben van je eigen groententuin is goedkoper dan groenten kopen in de winkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts