dinsdag 13 maart 2018

Wat is kattenkruid

Wij hebben Alles voor de Hengelsport. Wist u dat uw kat high kan worden? Slechts zestig procent van de katten heeft het in zich om van dit kruid te genieten.


De werkzame bestanddelen bereiken de hersenen van uw kat alleen als deze een bepaald gen bezit. Ben je benieuwd hoe dit werkt of wat catnip precies is? Catnip, oftewel kattenkruid.

Het is familie van de munt-achtige planten. In wild kattenkruid zit een ingrediënt genaamd nepetalacton, wat heel erg aantrekkelijk is voor katten! Het geslacht is nauw verwant aan de geslachten Glechoma, Stachys en Prunella. Een combinatie van gedrag dat tot wel minuten kan duren, wat de gemiddelde aandacht spanne van een kat is voor dit muntachtige kruid.


Ook werd er ontdekt dat kattenkruid geen giftige stoffen bevat, zelf niet wanneer het in grote doses wordt ingenomen. Meestal rollen ze er eerst in voordat ze het oppeuzelen. Ook zeggen mensen dat de reacties die kattenkruid oproept kunnen verminderen met de leeftijd van een kat.


Heeft kattenkruid negatieve bijwerkingen? De consumptie zelf is niet gevaarlijk.

Sommige katten hebben wat maagklachten gehad na een flinke schranspartij, maar dat is ongebruikelijk. Wat is de betekenis van kattenkruid ? Geef wat kattenkruid vlak voordat je weg moet, of richting de dierenarts gaat. Als jouw kat dacht dat jouw nieuwe stijlvolle bank een perfecte nieuwe krabpaal was, spuit dan wat kattenkruid olie op de krabpaal om jouw kat terug te lokken. Ze knuffelen er dan meteen op los en lijken in de zevende hemel te zijn. Kattenkruid voor ongewenst gedrag.


Van oorsprong groeit kattenkruid in het wild in Europa en Centraal- en West-Azië. Thans is hij bijna wereldwijd genaturaliseerd. Bespaar tot wel via kiesproduct. Er bestaan verschillende soorten kattenkruid : wild kattenkruid , grijs kattenkruid en blauw kattenkruid (zie foto). Zij wentelen zich dan met plezier in deze plant, waardoor er soms een uiteengevallen plant overblijft.


De geur van sommige soorten maakt bij katers seksuele gevoelens los. Waar plant ik kattenkruid ? Er zijn de laatste tijd veel mooie soorten en cultivars van het kattenkruid op de markt gekomen, die heel goed in de tuin te gebruiken zijn. Geef hem een plekje in de zon of halfschaduw. Een nieuwe krabplank of klimpaal kun je (weer) aantrekkelijk maken door er wat kattenkruid op te strooien.


Nepeta faassenii bloeit gedurende maanden. Speeltjes die niet meer zo in trek zijn, kun je een tweede leven geven door ze een dagje in een potje of zakje met kattenkruid te doen.

Maar wat als je kat niet of nauwelijks reageert op kattenkruid ? Het enige wat je nodig hebt, is toegang tot direct zonlicht. De kattenkruidplant is ook nuttig voor andere dingen dan je kat een paar minuten per keer helemaal wild te maken. De ontstekingsremmende eigenschappen van kattenkruid zorgen er ook voor dat deze kruid zich uitstekend verleent voor het behandelen van artrose, aambeien en zelfs om de zwellingen te verminderen die gelinkt worden met netelroos en insectenbeten. Hoe moet je kattenkruid innemen? De Engelstalige video hieronder geeft een goed beeld van wat onderzoekers ervan weten.


Het hoofdbestanddeel van kattenkruid , dat evenals munt uit dezelfde plantenfamilie komt, is nepetalacton. Van deze chemische stof wordt aangenomen dat het de feromonen van een kat nabootst. Vandaag wat speelgoed ingespoten met kattenkruid -spray. Thomas onze kat werd helemaal lyrisch van het spul terwijl Joep nauwelijks reageerde. Wat de reden ook is, je kat zal er zichtbaar van genieten!


Hoe kun je het beste kattenkruid geven? Producten met kattenkruid zijn er in verschillende vormen en maten. Sommig kattenspeelgoed ruikt naar kattenkruid of is gevuld met.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts