dinsdag 27 maart 2018

Anthurium scheuren

Anthurium scheuren

Anthuriums laten bezorgen? Profiteer van onze tijdelijke week aanbiedingen. Voor iedere gelegenheid de mooiste bloemen. Leuk om te krijgen én leuk om te geven. Professionele vochtbestrijding.


Oorzaken, oplossingen en scherpe tarieven. Zijn veelzijdige look past zowel in een klassiek als een modern interieur. Heb je een prachtige anthurium plant in huis staan, waar je er graag nog een van zou willen hebben?


Dan kun je de anthurium stekken. Dat is gemakkelijker dan je misschien denkt, en nog leuk ook! Is jouw anthurium te groot geworden voor de pot, dan is verpotten een goed idee.


Doe dit bij voorkeur in de lente, omdat de lichtere dagen de knopvorming stimuleert. Zet haar in een plantenbak waarbij de diameter minimaal twintig procent breder is dan de vorige en gebruik hiervoor speciale anthurium potgrond. GELDT OOK VOOR TUINPLANTEN, trouwens.


Deze video was ik even vergeten in de reeks over kamerplanten, vandaar het a-nummer. Redelijk stom, maar nu staat hij er in elk geval. Delen is de aller-makkelijkste manier om planten te vermeerderen. In het begin van deze eeuw waren er maar soorten vermel maar sindsdien is het een zeer belangrijke geslacht geworden en zijn er nu vele hybriden.


Het geslacht anthurium bevat honderden soorten tropische planten, die bewonderd worden om hun heldere bloemen die bijna jaarrond bloeien. De kamerplant was zo uitgedijt dat scheuren en verdelen over meer potten nog de enige optie was. Ik ben er blij mee en zij was daar weer blij mee. Omdat ik ook een te grote plant heb, die verpot moet worden omdat er alleen maar wortels zijn in plaats van potgron heb ik hetzelfde gedaan. Ik heb mijn anthurium gescheurd.


Belangrijk bij het delen van planten op bovengenoemde methode is dat het met beleid gebeurt. Kleine beschadigingen aan het wortelgestel zorgen voor een toename in ontwikkelsactiviteiten, maar grote scheuren hebben een negatief effect op de ontwikkeling van de plant. Probeer ervoor te zorgen dat de grond nooit droog staat, maar dat de plant ook niet verdrinkt.


Anthurium scheuren

Het is dus niet de bedoeling dat er watervorming onderin de pot ontstaat. Staat jouw anthurium in de woonkamer? Lees hier onze verzorgingstips voor snijbloemen. Als potplant is de anthurium ook geen moeilijke plant om te verzorgen, met een paar basisregels.


Leuke tuintips, inspiratie en nieuwtjes als eerste in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief! Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials. De anthurium houdt niet van volle zon maar wel van veel licht. Afhankelijk van het soort plant splits, deel of scheur je de moederkluit die je voorzichtig uit de grond schept.


Anthurium scheuren

Hij heeft stammen van 25cm lang alvorens het blad begint met ogenschijnlijke luchtwortels, wonder boven wonder bloeit hij heel uitbundig. Mag ik hem gewoon afknippen met een deel van die (lucht)wortels en terug oppotten, of zijn dat echte luchtwortels die niet ondergronds mogen. Haal je flamingoplant uit de pot en haal voorzichtig de oude potgrond weg. Scheur de wortels van de plant langzaam van boven naar beneden.


Plant de twee helften voorzichtig elk in een pot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts