woensdag 21 maart 2018

Struiken voor in de tuin

Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! De grootste collectie struiken vind je hier! Struiken tegen de laagste prijzen. Ervaar het verschil met NuBuiten!


De seringen en hibiscussen zijn ook heel geliefd in de tuin.

Dan zijn groenblijvende struiken een goede keuze. Heesters snoeien Bij snoei van heesters gaat het erom de plant gezond en goed in vorm te houden, de bloeirijkheid te bevorderen en verwildering tegen te gaan. De struik (tot m) groeit het liefst op vochtige, humusrijke, wat zure grond.


Acer palmatum schittert in de herfst in alle tinten tussen citroengeel en donkerpaars, zoals ‘Burgundy Lace’, met gekartel diep ingesneden roodpaars blad. Ruik de lente Als u het goed uitkiest kunt u het hele jaar genieten van bloeiende en geurende heesters in uw tuin. Zet ze op een plek waar u geregeld langs loopt om de geuren op te snuiven.


Vooral in de lente zijn er veel struiken om uit te kiezen die heerlijk ruiken. In de zomer worden de struiken in pot gelever dit is om het vocht bij de kluit te houden, zodat ze niet uitdrogen bij het verplanten en planten van de struiken.

In de winter worden ze met losse wortel of kluit gelever dan is het niet nodig om ze met pot te leveren, hier is niet een scherpe richtlijn voor , dit is puur wat de weer. Heesters of struiken zijn houtige planten die vanaf de bodem vertakken en winterhard zijn. De camelia is een van de meest bekende en geliefde heesters omwille van haar prachtige, kleurrijke bloemen. Naast bomen en hagen spelen ook groenblijvende heesters een grote rol in de tuin.


Ze vormen de ruggengraat van een tuin. Wanneer in de winter veel vaste planten afsterven zorgen deze heesters voor een gevulde achtergrond. Sommige dragen daarnaast ook nog eens bessen of hebben decoratief blad. Om te voorkomen dat alleen maar gekozen wordt uit de gangbare en veel gebruikte struiken als Taxus, Leylandii, Prunus en Fagus volgt hier een ruim overzicht van alle mogelijkheden.


Overigens is er niets mis met de genoemde struiken , maar misschien biedt onderstaand overzicht wel veel interessantere mogelijkheden voor de tuin die je voor ogen staat. Online shop voor al uw tuinplanten, bomen, struiken en haagplanten. Beste kwaliteit voor de laagste prijs! Het gezicht van de tuin wordt voor het grootste deel bepaald door de beplanting. Daarom is het belangrijk om goed na te denken welke bomen, struiken en planten u wilt aanplanten in de tuin.


Kijk in onze webwinkel voor diverse vogelvriendelijke planten. Sommige heestersoorten zorgen voor meer insecten, vlinders en vogels in de tuin. Soorten heesters Heesters en struiken zijn tuinplanten die verhouten en uitbundig bloeien. Er zijn bladverliezende soorten die in de winter kaal zijn, maar uitbundiger bloeien.


Ook voor kleine tuinen zijn er genoeg mogelijkheden en één goed geplaatste solitaire boom kan enorm veel doen.

Tussen november en maart zien we de tuinaanleggers volop aan het werk met het aanplanten van tuinen. Dit omdat de planten in de dan nog warme grond voor de winter nog aangroeien. Vaste planten kan je verplanten of scheuren in september. Toch moet je hierbij ook oppassen.


Het beste tijdstip is de vroege ochtend of de avon het moment dus dat er. Wanneer mag of moet ik snoeien”, is een van de meest gestelde vragen over de tuin. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend. De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring.


Toch is het allemaal niet zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts