dinsdag 13 maart 2018

Groene aanslag verwijderen schutting

De oplossing voor groene aanslag op je schutting is er één uit grootmoeders tijd: groene zeep! Groene zeep werkt samen met soda en warm water als een trein voor het verwijderen van groene aanslag , alg en mos op je houten schutting. Wist je trouwens dat je met groene zeep veel meer kunt schoonmaken?


Groene aanslag op het terras of de oprit is een hardnekkig probleem voor veel mensen. Hovenier Roel Zuidema zet op een rij hoe je groene aanslag kunt verwijderen en voorkomen. Je ziet groene aanslag met name op plekken waar weinig zonlicht komt.

Juist als de dagen korter worden en het vaker regent zie je dat je mooie terras of schutting groener en groener wordt. Gelukkig kan je er wat aan doen. Je gebruikt de groene zeep als volgt: Borstel. Los een gelijke hoeveelheid van groene zeep en soda (ongeveer vijf eetlepels) op in een ruime hoeveelheid warm water.


Neem daarna een half harde borstel en schrob hiermee goed de schutting. Het ontsiert het terras, maar ook potten en schuttingen. Tijd om de strijd aan te gaan!


Hoe kan ik mijn schutting reinigen vraagt dhr.

Kessel: ik heb een korte vraag over het verwijderen van de groene aanslag op mijn pergola en schutting in de tuin. Het is vrij eenvoudig om dit met de hogedrukreiniger te doen maar is dit slim? Maar niet elke methode werkt even goed.


Hieronder vind je alle bekende en minder bekende manieren om groene aanslag te verwijderen. Mossen en algen doen het goed op schaduwrijke en vochtige plaatsen. Houten meubilair is mooi en stoer, en als je handig bent heb je wat uitgezocht dat maanden per jaar buiten kan staan.


De schoonmaak gaat helaas niet vanzelf en dus moet je zelf aan de slag. In dit artikel leggen we je uit hoe je de groene aanslag kunt verwijderen , zowel met huishoudmiddelen als met een professionele groene aanslagreiniger. Veel mensen proberen groene aanslag te verwijderen met behulp van strooizout. Vaak heb je toch wel wat over van de winter, wordt er dan gedacht. De methode die toegepast wordt is dan eenvoudig: strooizout mengen met lauw water en in een gieter uitsproeien.


Voordat je de groene aanslag kunt verwijderen , is het belangrijk om het oppervlak vrij te maken. Wil je de groene aanslag van je tegels of terras verwijderen ? Veeg dan eerst alle bladeren weg. Bij je tuinmeubelen, schutting of luifel zorg je ook dat je er goed bij kunt.


Het is niet mooi en bovendien kan dit gevaarlijk zijn: op terrassen of opritten bijvoorbeeld wordt de ondergrond gladder en wordt het risico om uit te glijden groter. Hoe groene aanslag verwijderen ? Op deze pagina: Is het weer de tijd om groene aanslag van uw tegels te verwijderen ?

BioGroen komt ook op de diepere plekken en pakt daar de groene aanslag ook aan. Ook terracotta bloempotten kunnen door het winterse weer groen uitslaan. Vooral op schaduwrijke en vochtige plekken weten mossen en algen makkelijk hun weg te vinden en hebben ze kans om razendsnel te groeien.


BioGroen doodt niet alleen de oppervlakkige groene aanslag en alg. Daardoor wordt uw schutting (en natuurlijk ook andere materialen als tegels, dakpannen, etc.) langdurig vrij van groene aanslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts