woensdag 14 maart 2018

Lindeboom snoeien wanneer

Het platte vlak van een leilinde moet je minimaal één keer per jaar snoeien. Normaal doe je dit tijdens de wintermaanden of in het vroege voorjaar. Hoe later je snoeit, hoe langer je profijt je hebt van de takken die beschermen tegen inkijk. Wij willen wat struiken en planten laten snoeien in onze tuin.


Wanneer is het een goede tijd om dat te doen in verband met het broedseizoen ? Mijn moeder zei dat bij een vriendin van haar de eieren al uitgekomen waren en het vogelpaar al druk was met het verzorgen van hun kroost.

Het is hoe dan ook verstandig een leiconstructie aan te brengen, omdat de bomen dan mooi op één lijn komen te staan en tot de gewenste breedte kunnen worden uitgeteld. De manier van snoeien van de komende jaren zal het uiterlijk van de leiboom bepalen. Hoe later je gaat snoeien , hoe langer dat je profijt zult hebben van de takken die je beschermen tegen inkijk van bijvoorbeeld de buren.


Je zou de leilinden zelfs nog kunnen snoeien in de zomermaanden ook wanneer hij vol in het blad zit. De leilinden kunnen erg uitlopen in de zomermaanden en dan kun je gerust snoeien. Wanneer de takken van de linde te laag hangen, kun je deze tijdens de wintermaanden, wanneer het niet vriest, wegsnoeien (opkronen). Van de gedroogde lindebloesem kun je thee trekken.


Het is een vochtafdrijvend middel en helpt bij verkoudheid. Door zijn zachtheid is lindehout geschikt voor houtsnij – en draaiwerk.

Kandelaberen is verre te prefereren boven het onthoofden van de boom. Als je op internet zoekt op kandelaberen en lindeboom zie je genoeg voorbeelden van hoe dat in de praktijk werkt. Vrijwel alle bomen kan je nu snoeien , dus ook de Lindeboom. Bijna alle bomen kan je ook in de zomer snoeien , alleen in het vroege voorjaar, zijn er wat uitzonderingen.


Graag wil ik weten wanneer een leiplantaan gemiddeld in blad komt, en hoe lang het duurt vvoordat hij dichtgegroeid is. U kunt de leibomen op dit moment prima snoeien , het is nu een goed moment ook al zou het nog koud worden maakt dat niet uit. Hallo,Vorige winter hebben we een koningslinde geplant. Hij groeit goe maar de top schiet nogal snel naar boven.


Onze tip: snoei de bomen als het blad er nog aan zit. De beste snoeiperiode is dus net voordat het blad afvalt. Heb je één of meerdere bomen in je tuin en wil je deze bomen snoeien ? Lees dan snel verder en kom alles over bomen snoeien te weten! Hoe snoeien we de vlinderstruik?


We stimuleren de groei van jonge takken door het afsnoeien van een paar knoppen. De heester zal hieraan wennen als je start wanneer de vlinderstruik nog heel jong is. Het enige nadeel is het ontstaan van knoerten en knobbels op die plaatsen waar je snoeide. De vele soorten zijn in hun snoeiperioden even divers. Het is onmogelijk te zeggen dat je bepaalde groepen planten alleen in het voorjaar kunt snoeien.


In tegendeel, wanneer snoeien is geheel afhankelijk van het doel en de soort plant of struik.

Elke plant is in een bepaald seizoen op zijn mooist. Wanneer je gaat snoeien hangt af van de functie van de plant. Je kiest voor de bloem, bes, bla herfstkleur, mooie vorm of mooie bast. Dit bepaalt hoe en wanneer je het best kunt snoeien. Daar lees je meer over bij wanneer snoeien en hoe snoeien.


Ik dacht aan snoeien om ze eventueel compact te kunnen houden maar als het niet noodzakelijk is blijf ik er natuurlijk af. Dan zal het een andere soort worden. Nochtans staan leilindes ook kort bij elkaar, toch? Wij zijn je van dienst bij het knotten van knotwilgen.


Wat je zeker nooit mag doen, is snoeien wanneer het vriest of wanneer vorst wordt aangekondigd. Met vriendelijke groet, C. Als gesnoeid wordt in het groeiseizoen, moet wel rekening gehouden worden met het broedseizoen van de vogels. Maar hoe kan je nu best bomen snoeien en wanneer ? De periode waarin je een boom best kan snoeien is afhankelijk van de boomsoort en de mate waarin je wil snoeien. Knotbomen zoals een eik, els of populier kan je best in de periode november tot en met februari snoeien.


Snoeien doet immers groeien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts