donderdag 15 maart 2018

Fruitvliegjes verwijderen

Een goede methode om fuitvliegjes uit de keuken te verwijderen is het gebruik van de stofzuiger. De fruitvliegjes zijn makkelijk te vangen zowel tegen het raam, boven de aanrechtbak als al vliegend. Af en toe de hand op de buis zetten om de motor krachtiger te laten draaien en zo verzekerd te zijn dat ze niet meer uit de stofzak komen.


Gebruik uw stofzuiger om eitjes te verwijderen. Deze eitjes zijn voor ons oog onzichtbaar, wat het moeilijk maakt om de eitjes te verwijderen.

Verwijder de bron die de fruitvliegjes lokt of vang ze in een zelfgemaakte fruitvliegjesval. Heb jij last van fruitvliegjes in huis of aanvullende methodes om fruitvliegen te bestrijden? Laat hieronder jouw tips of vragen achter omtrent de fruitvlieg! Check regelmatig de versheid van je voeding en verwijder rotte exemplaren. Zorg voor een goed afgesloten vuilnisbak zowel in als buiten het huis.


Buiten is dit niet alleen ter voorkoming van fruitvliegjes , maar ook tegen andere insecten die afkomen op voedingsresten zoals de Mier (zie mieren bestrijden). Eén ding is zeker: begin zo snel mogelijk met de bestrijding, want fruitvliegjes leggen tot wel 5eitjes per dag.

Wanneer de temperatuur boven de graden ligt hebben de larven namelijk slechts uur nodig om zich tot fruitvliegjes te ontwikkelen. Elk jaar laten ze zichzelf weer zien in vele huishoudens. Vaak vind je fruitvliegjes in de keuken of bij de afvalemmer. Met warm aanhoudend weer kunnen fruitvliegjes zich razend snel vermenigvuldigen en heb je snel een plaag. Ze voelen zich namelijk vooral aangetrokken door rijpend eten, rottend voedsel en planten.


Hoe kom je er snel vanaf en hoe kan je ze voorkomen? Bijkomend voordeel, het staat ook nog leuk op het aanrecht. Er is meer nodig dan alleen het bestrijdingsmiddel. Een bestrijdingsmiddel bestrijdt de fruitvliegjes die op dat moment in huis zijn. Ze voorkomen niet dat er nieuwe fruitvliegjes van buiten naar binnen.


Daarin staat altijd water wat een ideale voedingsbron voor de fruitvliegjes is. Fruitvliegjes bestrijden is een fluitje van een cent met deze fruitvliegjesvanger! Dit helpt vaak goed tegen fruitvliegjes.


Sinaasappel met kruidnagel. Een truc die niet alleen werkt om nare geurtjes te verwijderen , maar ook helpt tegen fruitvliegjes is de sinaasappel met kruidnagels. Maar ook ander voedsel dat niet goed meer is, of vieze plekken vinden ze prettig.

Gooi bedorven voedsel meteen weg en houd de vuilnisbak en de plek daar omheen goed schoon. Houd ook de afvoer van de gootsteen goed schoon. Volg onderstaande stappen en je bent in een mum van tijd van de kleine vliegjes af. Het opsporen en verwijderen van de bron.


Ze zijn binnengekomen omdat ze iets lekkers hebben geroken. Voordat je allerlei middeltjes en methodes nodig hebt om fruitvliegjes te verwijderen (waar je later in dit artikel meer over leest) kun je het beste fruitvliegen voorkomen. Fruitvliegen houden niet enkel van fruit maar van allerlei soorten voedsel.


De tips en trucs voor fruitvliegjes bestrijden en verwijderen op VoorOma. Iets dat de fruitvliegjes erg aantrekt is alcohol. Doe bijvoorbeeld wat Rose, Sangria of rode wijn in een glaasje en je zult zien dat de fruitvliegjes dit erg aantrekkelijk vinden. Zet geregeld alles tegen elkaar open.


Dit houdt niet alleen je huis schoon en fris, maar dit zorgt ook voor luchtdoorstroming. Nog iets wat fruitvliegjes niet kunnen waarderen. Houd deze daarom goed schoon: verwijder restjes van deksel en randen en verschoon de vuilniszak iedere dag. Wikkel fruitresten eerst in krantenpapier voor je het in de GFT-bak gooit.


Laat je huis dagelijks lekker doortochten: fruitvliegvliegjes hebben een hekel aan tocht en je houdt de boel ook meteen lekker fris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts