donderdag 15 augustus 2019

Snelgroeiende struiken

Ruime keuze tuinartikelen online. Met de woorden heesters en struiken wordt tegenwoordig precies hetzelfde bedoeld: een groep planten met verhoutende takken die vaak al dicht bij de grond of vanuit de grond vertakken. Of ze ’s winters groen blijven of hun blad verliezen maakt niet uit. Als ze een duidelijke stam hebben, noemen we het geen heesters of struiken , maar bomen.


Vaak is een nieuwe tuin in het begin redelijk leeg. Daarom is het handig om te kiezen voor een aantal snelgroeiende struiken die snel een mooie dichtheid bereiken.

In dit artikel lichten we een aantal snelgroeiende struiken uit. Snelgroeiende struiken : het voordeel. Bent je op zoek naar groenblijvende en snelgroeiende struiken en gelijk een beetje een struik te hebben? Dan zijn de laurierstruiken een goede oplossing Bekijk de top 5. Aanvankelijk bruine, later grijze twijgen. Zoetgeurende bloempjes in de vroege lente.


Een snelgroeiende struik , goed voor vakbeplanting in de grotere tuin of als haag. Groeit in iedere tuingrond. Wintergroene struik met decoratief blinkend bla onderaan zilverwit behaard.

Natuurlijk kan ik gelijk een grote conifeer plaatsen maar zijn ook duur en er staan al kleinere coniferen maar hebben nog denk ik jaar nodig om het gat te dichten. Nu ben ik op zoek naar een hoog groeiende struik , het liefst bloeiend (geen confifeer) die ik op dezelfde plek mag plaatsen (m). Ik vind seringen erg mooi bestaan daar soorten van die meter of hoger worden?


Of heeft iemand misschien tips voor een mooie hoge en snelgroeiende struik ? Over het algemeen duurt het bij de meeste bomen vrij lang voordat deze volgroeid zijn. Gelukkig zijn er ook snelgroeiende boomsoorten. Deze bereiken hun maximumhoogte in een recordtempo. Prunus Laurocerasus ( laurierkers).


Een mooie, wintergroene, redelijk, snelgroeiende struik met opvallend stevig blad. Etna’ heeft een opgaande, compacte groeiwijze, bereikt een hoogte van meter. Dus geschikt voor kleine tuinen. Enkele snelgroeiende tuinplanten die het in Nederland erg goed doen zijn de ricinus communis ( wonderboom), verbena bonariensis ( ijzerhard), hydrangea paniculata grandiflora ( pluimhortensia) en de buddleja davidii ( vlinderstruik).


Het zijn allen struiken , die in korte tijd groeien van (bijna) niets naar imposant grote, mooi bloeiende planten. Doordat struiken het hele jaar rond in je tuin aanwezig zijn is het wel goed om te letten op de eigenschappen van een struik. Sommige struiken blijven groen in de winter, belangrijk als beschutting of wanneer privacy een rol speelt. De ene struik bloeit mooier dan de andere en ook de bloeitijd kan sterk verschillen. Door de hoge dichtheid van de struik , geniet u het hele jaar door van beschutting.


Wilt u snel voldoende beschutting creëren zonder jarenlang te wachten? Dan is een snelgroeiende conifeer ideaal.

Populieren groeien ook erg hard. Bedenk wel dat je een tuin met deze bomen na jaar kan slopen, omdat je anders in een bos woont met veel schaduw, wel heb je dan veel kachelhout. Beter is snelgroeiende struiken te planten, dan zit je sneller dicht dan bomen, want die willen alleen maar omhoog.


Carya soorten zijn ook snelgroeiend. Deze moet je wel als kleine plant neerzetten want ze houden niet van verplanten. Herfstkleur is meestal geel.


Waarom Tillia henryana door van den Berk als matig winterhard wordt omschreven is mij een raadsel. De exemplaren die ik weet te staan hebben de afgelopen twee winters overleefd. Ben je op zoek naar snelgroeiende haagplanten om een milieuvriendelijke erfafscheiding mee te maken? Zoek dan hier de snelgroeiende haagplanten uit die bij je passen!


Bekende haagplanten zijn de groene beukenhaag, de haagbeuk, de conifeer en de bamboe. Heesters worden ook wel struiken genoemd. Ze vertakken in meerdere houtige twijgen. Groenblijvende heesters zijn in de winter groen, omdat ze hun blad behouden. Deze struiken geven kleur aan uw tuin in de winter!


Bladhoudende heesters kunt u in borders en perken combineren met bladverliezende struiken en vaste planten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts