donderdag 15 augustus 2019

Portugese laurier giftig

Goedkoopste struiken en bezorging. Zuivere en Gezonde Natuurproducten bestellen! De grootste collectie laurier vind je hier! Laurier tegen de laagste prijzen. Portugese laurier in de natuur.


Hieruit blijkt wel dat de. Ik heb uw kennis en hulp nodig met onze portugese laurier haag. Samen met mijn vriendin woon ik in Duitsland. Deze stonden bij de kweker in de grond.


De beste snoeimaanden zijn april en september. Bladeren en andere plantendelen zijn wel giftig ! Na de inname van andere plantendelen (bladeren, stengels, wortels) is het beter contact op te nemen met het Antigifcentrum. Indien een kind toch symptomen krijgt na de inname van bessen die als weinig giftig vermeld staan, contacteer dan je arts of het Antigifcentrum.


Wij werken namelijk samen met de allerbeste kwekerijen. De struik produceert kleine, geurige bloemen in juni. De laurierkers heeft roomkleurige bloemen die opvallend ruiken. De bloemen, die meestal in bessen veranderen, trekken vogels, bijen en vlinders aan.


In tegenstelling tot veel andere steenvruchten zijn de vruchten van de laurier giftig , net als de rest van de plant. Door het kleinere blad en de fijnere vertakkingen krijgt deze laurier een compleet andere uiterlijk dan we gewend zijn van laurieren. Eetbare laurier is een niet winterharde kuipplant met dunne matte bladeren, giftige (nep) laurier (laurierkers ,Prunus laurocerasus) is een winterharde haagplant met dikke glanzende bladeren.


Als hij in je tuin staat, gaat het zeer waarschijnlijk om de giftige variant. Het is leerachtig, glanzend en daardoor erg decoratief. Het is een wintergroene heester die uitstekend snoei verdraagt. Zonder snoeien kan de laurier ruim twee meter hoog worden.


Doordat de heester snoeien goed verdraagt, leent deze plant zich uitermate voor haagvorming. Prunus lusitanica is een grote sierstruik met een compacte, dicht vertakte groeiwijze, heeft langwerpige smalle leerachtige bladeren. Ze bloeien met grote geurende. Opgelet: de bladeren en bessen zijn ook giftig voor varkens, schapen, geiten, paarden en honden.


Je plant de haag best op de dag van aankoop. Een laurier is er overigens is weet ik veel hoeveel vormen, en niet elke is giftig , maar de meeste wel weten we nu! In sommige gevallen is de plant op zich niet zo giftig , maar zijn het bijvoorbeeld de zaadjes of de bloemblaadjes die gevaarlijk zijn. Daarom is het aan te raden de namen van bloemen en platen in en rond het huis te noteren en even te onderzoeken welke bloemen en planten giftig of niet giftig zijn voor je hond. Eén keer per jaar is al voldoende om hem goed in model te houden.


Doe dat bij voorkeur in de zomer, na de groei. Deze haagplant heeft een hoge bladdichthei dus het is zonde om hem te grondig te snoeien. Ook worden er snoeivormen zoals bollen, kegels en ‘wolken’ mee gemaakt, maar dan moet je veel plaats hebben.


Nu zou ik hiervan willen stekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts