donderdag 29 augustus 2019

Muggen weetjes

Als gevolg hiervan zijn muggen verantwoordelijk voor ongeveer een miljoen doden per jaar! De mug vliegt al ruim 1miljoen jaar rond op aarde en in die tijd zijn er 3. Muggen zijn langzame vliegers. Vrouwelijke muggen leven ongeveer tot 1dagen, terwijl de gemiddelde levensverwachting van mannelijke muggen maximaal tot dagen bedraagt.


De vrouwelijke muggen hebben ons bloed namelijk nodig om eitjes te produceren en ontwikkelen2.

En dat is 100: jubileum-race voor Max Verstappen. Hierdoor gaan ze gegarandeerd weg! Maar met het aanbreken van de zomerperiode komen ook de beestjes en insecten uit hun schuilplaats gekropen.


Zo schreven we al eerder over het gevecht tegen de mieren (dit lees je hier). Wist je dat alleen vrouwelijke muggen steken? Alleen vrouwelijke muggen steken (bijten) omdat zij de eiwitten uit het bloed nodig hebben voor de ontwikkeling van hun eitjes.


Mannelijke muggen overleven met de nectar van bloemen. Het is nog niet bekend volgens welke criteria de vrouwelijke muggen hun bloedgevers uitzoeken.

Weetjes over muggen De zomer heeft heel veel voordelen, maar muggen zijn daar geen voorbeeld van. De zoemende, stekende insecten zijn voor vele mensen een nachtmerrie tijdens zomernachten. Je kunt muggen foppen door naast de terrasverwarming te gaan zitten. Richt ‘m niet te gericht op jou, maar naar de grond. Als muggen geraakt worden door een regendruppel, dan is dat vergelijkbaar met een botsing tussen een mens en een bus.


Ze zijn heel licht in vergelijking met de zware regendruppel, die hen naar beneden duwt in plaats van te breken. De mug ruikt precies bij wie ze moet zijn voor bloed dat waarschijnlijk het meeste nageslacht oplevert. Inderdaad: grote kans dat jij altijd de klos bent en je partner niet.


Fabel: een citroenkaars helpt tegen muggen. Op de tuintafel brandt vast een citroenkaars tegen muggen en andere insecten. Wij verzamelden daarom feitjes over de mug die je nog niet kende. We hebben het dan over 2miljoen jaar geleden.


Als je de film Jurassic Park hebt gezien, weet je dat ze het bloed uit een gefossiliseerde mug gebruikten om de dino’s te kunnen klonen en zo het park te vullen. Wespen zijn heel nuttig, doordat ze veel vliegen en muggen eten. Maar wespen kunnen ook een plaag zijn.


Ze kunnen ons steken, maar ook hun vasthoudendheid kan irritant zijn en een bedreiging vormen voor diegenen die allergisch zijn voor een wespensteek.

Vitamine Bhelpt tegen muggen. Ik werd altijd lek gestoken, maar nu nergens meer last van. Ik kan weer heerlijk slapen zonder gezoem om mijn oren. Slik de Bvitamine wel voor het slapen gaan.


Anders werkt hij niet lang genoeg. Een pot vitamine B kopen is ook prima. Vaak zit hier voldoende Bin. Omdat we het niet kunnen laten nog wat extra weetjes.


Altijd leuk om te weten over jouw komende vakantiebestemming: Tegenover twee inwoners op de eilanden staat één geit. Espargos, de hoofdstad van Sal, betekent ‘asperges’ in het Portugees. Dit verwijst naar de wilde plantaardige aspergesstengels, die in zandstranden rond het eiland groeien.


Over het nut van citroenplanten en aanverwanten zijn de meningen verdeeld: hoewel de plant wel stoffen bevat die muggen afstoten, wordt vaak aangenomen dat de geuren te vluchtig zijn om de muggen te verjagen. Nu de zon tevoorschijn komt, laten ook de muggen , wespen, bijen en hommels zich zien en horen. Maar insecten hoeven niet altijd vervelend te zijn. Hier lees je alles over beten en steken: het hoe en waarom.


De feiten en fabels op een rij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts