donderdag 8 augustus 2019

Laurier otto luyken

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Deze laurier groeit meer in de breedte dan in de hoogte. De laurier Otto Luyken groeit in vergelijking met andere lauriersoorten relatief langzaazo’n tot centimeter per jaar.


Daarom hoeft de Prunus laurocerasus Otto Luyken ook maar één keer per jaar gesnoeid te worden.

Zolang u niet al te strak snoeit kunt u in het voorjaar genieten van de bloemen. Hij wordt vaak gebruikt voor het inplanten van grote plantvakken. Deze Laurierkers groeit compact en wordt maximaal 125cm hoog.


Het is een zeer sterke plant met een compacte groei. De langzame groei is ook meteen het grootste verschil met de andere soorten laurierkers, die juist gekenmerkt worden door een zeer snelle groei. U heeft planten per vierkante meter nodig.


Prunus laurocerasus otto luyken , ook wel laurierkers genoemd is een kleine wintergroene sierstruik met een compacte dichtvertakte vorm.

Hij bloeit in mei en juni met kleine witte, geurende bloempjes en heeft kleine, glanzende, ovale, leerachtige, olijfgroene tot donkergroene bladeren. Hoe onderhoud ik de Prunus lauroceracus ‘ Otto Luyken ’? De Prunus lauroceracus ‘ Otto Luyken ’ is niet erg kritisch wat betreft de grondsoort, een normale goed verbeterde tuingrond is voldoende. Er zijn verschillende ziekten waar deze boom last van zou kunnen krijgen, maar in de praktijk treden ze zelden op.


Prunus ‘ Otto luyken ’ gebruikt u als haag of in vakken. Lees hier alles over deze laurierensoort. Koop uw laurier vertrouwd online in onze webshop.


Door de geringe maximale hoogte van de Prunus lauroceracus ‘ Otto Luyken ’ is deze plant uitermate geschikt voor lage heggen (tot ongeveer meter). Dear directplant-team, I am desperately seeking for exactly this plant you have in our offer : Laurierkers op stam - Otto Luyken - I would like to put -one left and one right - next to our front door-there we have two big plant-pots (1oox100cm)- and I love the way they look-! De meeste laurieren worden met enige regelmaat gesnoei waardoor deze nauwelijks tot bloei komen. Rijkbloeiend met lange geurende bloemtrossen in het voorjaar met nog een nabloei na de zomer.


Laurier - Prunus laurocerasus Otto Luyken groeit meer in de breedte dan in de hoogte en heeft donkergroene en spitse bladeren. Na de bloei verschiijnen er zwarte besjes aan de struik die giftig kunnen zijn. Meestal volgt enige tijd later een nabloei.


In het najaar krijgt deze Laurier op stam zwarte bessen. Dat komt ook doordat de laurier ‘Otto Luyken ’ een hele makkelijke haagplant is.

Zolang hij niet op een natte of kalkhoudende bodem staat, gedijt hij. Bovendien hoeft de laurierkers ‘ Otto Luyken ’ niet vaak gesnoeid te worden, want hij groeit jaarlijks maar zo’n tot centimeter. Kortom de De Prunus laurocerasus – Laurier ‘Otto Luyken is een onderhoudsarme plant die bijna overal groeit.


Planten in een heg, maar ook als vakvulling is goed mogelijk. Ook groeit de plant bijna overal qua licht en grondsoort. De maximale hoogte is pakweg meter en het is een trage groeier. Een maal per jaar snoeien is daarom voldoende.


In het voorjaar verschijnen weelderige aren met witte bloemen die vaak in de herfst opnieuw bloeien, gevolgd door kegelvormige rode vruchten die zwart verkleuren. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. De bladeren zijn donkergroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts