donderdag 15 augustus 2019

Ureum meststof

Direct online te bestellen. Gereedschap bel of mail ons gerust. Ureum is een meststof voor planten. Het kan zowel door de grond gewerkt als (in opgeloste vorm) op het blad gespoten worden.


Bij bespuiting op het blad moet bladverbranding (te hoge concentratie zouten, die uitdroging van de plant veroorzaken door het grote verschil in osmotische waarde) voorkomen worden.

Er zijn verschillende redenen waarom u zou kunnen kiezen voor ureum houdende meststoffen voor het bemesten van uw gewassen. De gegranuleerde ureum is goed strooibaar over breedtes van meer dan meter. Op ammonium en nitraat gebaseerde meststoffen, zoals AN en KAS, geven de hoogste N-benutting en N-opname en de laagste NH3-emissie, maar hebben onder natte omstandigheden de hoogste N2O-emissie en nitraatuitspoeling. Triferto biedt een range aan bemestingsconcepten.


Deze meststoffen spelen in op specifieke gewasbehoeften, beïnvloeden bepaalde bodemprocessen of bevatten additieven die de efficiëntie van de meststof verbetert. Bij de verbranding van eiwitten komt het stikstof vrij in de vorm van ureum. Het wordt uit het bloed gefiltreerd door de nieren, een deel wordt daarna weer opgenomen in het lichaam de rest komt in de urine terecht.

Deze 2-in-meststof voedt niet alleen uw gazon, maar heeft ook een indirecte werking tegen mos. Ze pakt het mos via de wortels aan. Dit maakt het tot een ideale meststof voor grotere transportafstanden. Bevat stikstof in de vorm van ureum en is gestabiliseerd met Limus.


Is de eerste ureum meststof met de effectiviteit van. De ureum van OCI Agro is een gegranuleerde, hoog geconcentreerde stikstofhoudende meststof. Wordt vooral gebruikt als oplosmeststof in de fruitteelt en tuinbouw. Vele telers maken gebruik van ureum producten, ureum is een meststof die kan worden gebruikt als bron van stikstof. Stikstof is een belangrijk onderdeel voor de plant en speelt een grote rol in de strekking en wortelontwikkeling van de plant en is voornamelijk nodig in de groeifase (vegetatieve fase) van de plant nodig.


Het wordt gebruikt als meststof in de plantenteelt en als selectieve katalysator om stikstofoxiden die vrijkomen bij dieselverbranding om te zetten in stikstof en water. De stikstof komt in deze meststof niet in de vorm van nitraat of ammonium voor, maar in de amidevorm. Na toediening wordt de stikstof door enzymwerking in de bodem omgezet in ammonium.


Ammonium wordt vervolgens door nitrificerende bacteriën omgezet in nitraat. Het geeft daarom geen meetbare EC verhoging. Afhankelijk van temperatuur en vochtgehalte vindt er een geleidelijke omzetting plaats in het substraat waarbij ammonium vrijkomt (zie de vereenvoudigde onderstaande formule).

Een vaak gehoorde klacht in de Surinaamse land- en tuinbouw is dat er onvoldoende inputs voorhanden zijn, om optimaal te kunnen produceren. Vooral in de grootlandbouw, de rijstteelt, komt deze roep heel sterk door. Aangezien salpeter in die tijd schaars was en vooral voor de buskruitfabricage werd aangewen had ook dit vooralsnog geen praktisch nut.


Wereldwijd zijn de “ ureum -kunstmest soorten” veruit de meest gestrooide of gespoten kunstmestsoorten. Ook in Nederlan waar juist de nitraat-houdende KAS soorten nog het meest worden ingezet, is de trend dat de kunstmestmarkt zich steeds meer richt op ureum houdende meststoffen. Ook zorgt ureum voor het verdwijnen van overtollige huidschilfers. Prikkelend gevoel bij gebruik ureum ? Eigenlijk bestaan er geen allergieën voor ureum , wel kun je soms een prikkend gevoel ervaren wanneer ureum op beschadigde huid wordt aangebracht.


Novurea is een meststof met stikstof. De groene korrel is behandeld met een ureaseremmer waardoor ongewenst stikstofverlies tot een minimum wordt beperkt. Is deze eenmaal omgezet in nitraat, dan is deze stikstof snel opneembaar via het bodemvocht. Tijdens de omzetting van ureum in ammonium is de kans op stikstofvervluchtiging aanwezig, vooral bij volvelds spuiten. Een brede verscheidenheid aan ureum meststof -opties zijn voor u beschikbaar, zoals humuszuur, npk en natuurfosfaat.


Ook kunt u kiezen uit korrelige, poeder en vloeistof ureum meststof. En uit langzaam, snel en gecontroleerd ureum meststof. Er zijn 1ureum meststof leveranciers, vooral gevestigd in East Asia.


Het is een hele kunst om de bemesting van gewassen optimaal rond te zetten door verschillende factoren zoals wet- en regelgeving. Eiwitten krijgen we dagelijks via de voeding binnen. Ze worden in de lever afgebroken tot bouwstenen (aminozuren) die weer worden gebruikt voor de aanmaak van andere eiwitten die het lichaam nodig heeft.


Bij de afbraak komt ook ureum vrij dat niet wordt hergebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts