vrijdag 30 augustus 2019

Dopluis bestrijden

Bescherm de planten in je (moes)tuin en bestrijdt dopluis eenvoudig en snel! Ontdek effectieve oplossingen om dopluis in je huis en (moes)tuin te bestrijden. Omdat de dopluis een schild om zich heen heeft is hij redelijk goed beschermd tegen allerlei bestrijdingsmiddelen.


Gelukkig zijn er wel een aantal trucjes om alsnog van de dopluis af te komen. Dopluis en pulvinale dopluis. Deze parasieten zijn voor velen van jullie wel een gekende plaag op onder andere Taxus, hulst, hortensia’s, linde, Acer, Camelia, ….

Deze parasieten worden echter veelal op een verkeerd tijdstip behandeld met een slecht bestrijdingsresultaat als gevolg. Hoi Inge, dopluis en wolluis zijn niet hetzelfde. De enige biologische manier om dopluis te verwijderen is elke dopluis zoveel mogelijk met de hand verwijderen. Aan wolluis doen wij nooit iets.


Vooral in een beukenheg zitten ze veel. Biologisch bestrijden van wolluis of schildluis. In deze reeks artikelen over de makkelijke moestuin lees je alles het simpel, goedkoop en effectief bestrijden van de tuinplagen wolluis en schildluis.


Bio-pyretrex voor bestrijding van dopluis op planten.

Bio Pyretrex is een biologische insecticide voor het bestrijden van o. Deze heeft een krachtige contactwerking en dood na contact zo goed als onmiddellijk de dopluis. Tips om schildluis te bestrijden. Soms kun je deze aanslag er met een zachte spons afpoetsen en delen of takken die het ergst zijn getroffen wegknippen.


Schildluis is bijna overal in de tuin, dus ook op gezonde planten. Doordat deze luis – in tegenstelling tot bladluis en dopluis – een schild heeft, is hij moeilijker te bestrijden. Wolluis (is hetzelfde als dopluis ) is het vervelende diertje op je vergeelde planten. Hier kan je lezen hoe je dat doet, wolluis bestrijden.


Het bekende zeep-spiritusmengsel heeft maar weinig effect. Ook gaan de planten ervan kleven, zodat ze met schoon water moeten worden nagespoeld. In de kas worden vooral meerjarige houtige gewassen aangetast, maar ook sommige éénjarige soorten kunnen schade oplopen.


Buiten komt wollige dopluis voor op bomen als linde en kastanje en op Hortensia. Dop- en schildluizen zijn voorzien van een bruin of zwart schaalvormig schildje. Daardoor zijn deze insecten direct herkenbaar, maar minder gemakkelijk te bestrijden door het natuurlijke pantser. Net als bij andere luizen wordt honingdauw afgescheiden, waarop roetdauwschimmel kan ontstaan.


De dopluis zuigt de voedingsstoffen van jouw planten op, waardoor de bladeren geel worden en kunnen uitvallen. De dopluis is een mm lange luis die vaak wordt verward met de schildluis.

Doordat dopluis zich vaak bevindt op verscholen plekken in een gewas, is aantasting niet goed zichtbaar en daardoor wordt de dopluis vaak pas in een later stadium ontdekt. Pulvinale dopluis bestrijden. Beste Tuinliefhebber, Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog.


Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Bestrijding wollige dopluis. Hoe bestrijd je wollige dopluis. In deze periode komen immers de luizen uit de eitjes tevoorschijn.


Wil je geen bestrijdingsmiddel toepassen, ga dan als volgt te werk. Het is moeilijk in te schatten hoeveel spray je moet maken om de schildluizen te bestrijden , omdat dit afhankelijk is van de grootte van je plant(en) en de grootte van de plaag. Wanneer je neem olie over hebt, kan je dit voor je eigen huid en haar gebruiken en voor het bestrijden van andere insecten op andere planten.


De andere natuurlijke vijand die kan worden ingezet om wollige dopluis te bestrijden is een sluipwesp. Voorwaarde is wel dat de juiste stadia van de dopluis aanwezig moeten zijn want de sluipwesp parasiteert alleen de kleinere stadia van de dopluis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts