maandag 19 augustus 2019

Buxushaag aanplanten

De karakteristieke Buxushaag voor in je tuin. Kies zelf je afleverdatum! Hét online tuincentrum met meer dan 20. Bespaar tot wel via kiesproduct.


Het aantal planten per meter is afhankelijk van de maat van de plant.

Een buxushaag kunt u het hele jaar door planten, mits het niet vriest. Laat je buxushaag planten met onze aanplantservice. Wist je dat wij je buxushaag ook voor je kunnen aanplanten ? Wij hebben namelijk onze eigen aanplantservice. Van tevoren sturen wij je een offerte op maat.


Onze gespecialiseerde hovenier komt langs op een dag naar keuze en neemt het werk voor je uit handen. Hier kan de haag wel een hoogte van meter bereiken. In ons klimaat zal de buxushaag niet meer dan meter hoog worden.

De buxushaag is met name veel terug te vinden in de Franse tuin, maar past eigenlijk in elke tuin. Je mag pas starten met het aanplanten als de planten in rust zijn. Dus in het najaar na de bladval en in het voorjaar voor het “knoppen”.


Het weer is onvoorspelbaar, maar meestal is dit van november t. Na het aanplanten kan men de plantjes best al even aftoppen en bijsnoeien. Dit zorgt voor een kleiner bladoppervlak, wat dan weer zorgt voor minder verdamping en dus een kleinere behoefte aan water. Ook de wortelgroei wordt hierdoor gestimuleerd waardoor de kans op uitval dus vermindert. Het zijn langzame groeiers die in het voorjaar graag worden gevoed met een handje kalk. In onderstaande tabel kunt u zien welke maat u moet kiezen.


De beste snoeimaanden voor de buxus zijn april en september. Daarna kunt u de buxushaag gemakkelijk uitgraven en verwijderen. Voer een zieke buxushaag altijd af in een gesloten vuilniszak. Het is belangrijk om uw snoeigereedschap en spade goed te reinigen na gebruik. Dat geldt ook voor al het andere tuingereedschap dat u gebruikt heeft bij het verwijderen van de zieke of door buxusrups aangetaste buxushaag.


Van een buxushaag kunt u borders maken en die opvullen met mooie bloeiende vaste planten. U kunt de buxushaag laag houden, maar ook hoger laten groeien voor een hogere erfafscheiding.

Doordat u de buxushaag keer per jaar kan snoeien, blijft de buxushaag mooi strak en dicht. Is jouw buxushaag aangetast door buxusschimmel of de buxusmot? Over het algemeen raden we dan aan om de buxus te vervangen door een goed alternatief. Omdat de problemen met de buxus zeer lastig te bestrijden zijn is het aanplanten van een buxus vervanger de meest eenvoudige oplossing. Bovendien zijn buxusvervangers resistent tegen buxusziekten.


Volg deze stappen goed op want dit is de basis voor de juiste groei. Wij kunnen altijd vrijblijvend een offerte maken voor het aanplanten. Ook de planten met blote wortel hebben graag een brede plantsleuf. Bij het aanplanten van buxus dienen de planten dan ook uit de pot verwijderd te worden. Dan heeft u twee mogelijkheden: de buxus planten - aanplanten in volle aarde of overplanten in pot.


Aanplanten in volle grond. In deze video wordt getoond hoe u een buxus kunt planten en hoe een buxushaag gemaakt. Wanneer een buxusvervanger aanplanten ? Wanneer uw buxushaag of solitair geplante buxus onderhevig is aan buxusschimmel of kaalgevreten wordt door de buxusrups, is het slim om een buxusvervanger aan te planten.


Je kunt pas aanplanten wanneer deze planten in rust zijn. Kluitplanten kun je aanplanten vanaf half oktober tot half april (behalve bij vorst overdag). Planten in pot verlengen het plantseizoen en kunnen het gehele jaar door uitgeplant worden. De taxushaag is een wintergroene haag.


Buxus planten, buxushaag maken en. Met dit stappenplan lukt het zeker een mooie taxushaag te planten. Wanneer het planten van de buxushaag achter de rug is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten zich goed ontwikkelen.


Houd de grond rond de buxushaag onkruidvrij, vooral in de eerste jaren na het aanplanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts