donderdag 22 augustus 2019

Witte vlieg bestrijden

Bescherm de planten in je (moes)tuin en bestrijdt witte vlieg eenvoudig en snel! Ontdek effectieve oplossingen om witte vlieg in je huis en (moes)tuin te bestrijden. Stop vervelende Witte Vliegen! Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop. Scherpe prijzen en snelle levering.


Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin.

Bestrijding van witte vlieg. Wanneer je de plaag voor het eerst spot is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Vaak zitten de vliegen en eieren op jong blad. Haal bij een kleine plaag zo veel mogelijk de bladeren weg.


Met plakvallen kunt u monitoren of er sprake is van een plaag. Witte vlieg is resistent tegen veel gewasbeschermingsmiddelen. Biologische bestrijding witte vlieg.


Insect-Off en Raptol zijn contactinsecticides zonder systemische werking. Chrysoperla carnea (groene gaasvlieg) is een predator (eet een plaag op) die naast bladluis ook de eieren en larven van de witte vlieg op haar menu heeft staan.

Je vindt witte vlieg onderaan je tomaten-, aubergine-, of meloenenblad. Daar voedt ze zich met het sap, en zo verzwakt de plant. De uitwerpselen van de witte vlieg bevatten veel suikers, en daar komen schimmels op. Als je de witte vlieg laat begaan, zitten je planten dan op den duur onder een plakkerige donkere laag: die heet roetdauwschimmel.


Wittevliegen produceren honingdauw en zuigen het sap van bladeren op. Ik werk in een Tomatenkwekerij en heb hier ook mee te maken, witte vlieg en nog niet gezien de spint. Ik doe daar de bio, dat wil zeggen het uitzetten van natuurlijke bestrijders. Wij gebruiken ook Macrolofus voor het bestrijden van o. Voeg dan een eetlepel vloeibaar afwasmiddel toe. Gebruik de verstuiver om de bladeren in te spuiten van planten die vatbaar zijn voor witte vliegen.


Als je niet te veel gebruikt zou het mengsel geen schade aan moeten brengen aan de meeste planten. Je bestrijdt zo wellicht ook de larven van de witte vlieg. Zou extra mooi zijn als ze van de witte vlieg ook iets prachtigs konden maken. En hoe je dat doet lees je hieronder! In de tuin vrijwel niet te bestrijden ! Dat komt, omdat ze aan de onderkant van de bladeren zitten.


Dus moet je alle onderkanten van bladeren bespuiten. Komt bij, dat je de vliegjes zelf wel kunt doden, maar direct de dag erna, alweer nieuwe poppen uitkomen, dus nieuwe witte vliegjes. Dus komen er iedere dag weer nieuwe bij.

Een plant raakt vaak geïnfecteerd met witte vlieg als het gedurende de zomer een tijd buiten staat. Let er dus op als je de plant weer naar binnen haalt of deze witte vlieg heeft. Voorkomen Doordat de witte vlieg zich vliegend kan verspreiden is het lastig te voorkomen. Je kunt af en toe je plant nat sproeien, hier houdt de witte vlieg niet van.


Het zijn witte vliegjes die een kleverige stof (honingdauw) uitscheiden op de bladeren en vruchten, waardoor deze plakkerig worden en zwarte roetdauwschimmel op ontstaan. Goede systemen tegen witte vlieg , spint en trips Sporadisch een knop met tripsschade meldt adviseur Kees Kouwenhoven. Zowel trips, witte vlieg als spint zijn goed onder controle door de biologische bestrijders.


Het lijkt er op dat we tegen witte vlieg nu ook een behoorlijk goed systeem hebben. Lieveheersbeestjes, spinnen, sluipwespen en libellen zijn enkele nuttige insecten die een witte vlieg populatie kunnen bestrijden. Met de waardevolle actieve stof pymetrozine werkt Tafari zeer effectief.


Maar tegelijkertijd is het ook zeer gewasveilig en inzetbaar samen met biologische bestrijders. Zeepspiritus of zeepwater-spiritus is een milieuvriendelijk huismiddel als insecticide tegen bladluis, witte vlieg en spint op planten. Typisch wordt een samenstelling geadviseerd van zachte zeep en brandspiritus in water, d.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts