vrijdag 4 oktober 2019

Laarzenpad lisse

Boek nu, betaal later, gratis annuleren. Budget tot luxe, hotels en huizen. Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting! Heb je met veel zorg een route samengesteld?


Dan is het zeker de moeite waard om deze te bewaren.

Als Premium-lid kun je meer dan drie eigen routes opslaan, wel zo. Deze rondwandeling in Lisse is grotendeels onverhard. De route neemt u mee langs de mooiste plekjes van het Landgoed van Kasteel Keukenhof. Het pad kan droog zijn maar heet niet voor niets het laarzenpad : stevige laarzen zijn geen overbodige luxe als het heeft geregend!


Deze wandeling maak ik tijdens mijn workation met de Outdoorbloggers. De bollentijd in de Keukenhof is in november allang voorbij, maar gelukkig is het laarzenpad Lisse en landgoed Keukenhof ook heel mooi in het. Het laarzenpad bij Bezoekerscentrum De Wieden loopt dwars door het rietland.


Ook kom je langs een stukje moerasbos en door open hooilanden.

Met trekpontjes steek je de sloten over die het pad onderweg kruisen. Voor het laarzenpad (de naam zegt het al) heb je laarzen of stevige schoenen nodig. Je loopt namelijk een heel stuk over drijvend land! Gister weer een avondje foto’s geschoten met de fotogroep Lisse op het laarzenpad bij de Keukenhof! Wandeling bij Lisse wandeling km.


Afwisselende wandeling door bos,weiland en watertjes. Wij liepen het laatste gedeelte vanaf het Kasteel via de oude boswachterswoning en het station weer terug naar het Kasteel. Laarzenpad wandeling Wassergeest. Het is droog als ik bij Puntenburg in de buurt van de scoutinggebouwen de route begin.


Honden zijn aangelijnd welkom. Restaurant Hofboerderij, Keukenhof Lisse. Maak mooie wandelingen door een oud bos. Afgelopen zondag heerlijk gewandeld met totaal enthousiaste mensen.


We troffen het met het weer, we waaiden letterlijk even uit. Het natuurgebied is getroffen door de essentakziekte, waardoor de essen sterven en kunnen omvallen. Hierdoor kan de veiligheid van de wandelaars niet meer worden gegarandeerd.


Het bos gaat voor onbepaalde tijd ziek. Je vindt hier namelijk ook het landgoed Keukenhof met een prachtig kasteel.

Er zijn nog meer kringloopwinkels in de buurt. Bekijk elke kringloop in Lisse of kijk in het overzicht kringloop in Zuid-Holland voor alle kringloopwinkels in de provincie. Op de kaart zie je waar de kringloopwinkel is gevestigd en kun je direct een route plannen naar Vennestraat in Lisse. Deel ook je ervaringen met Kringloopcentrum.


Het Naardermeer is een groene oase met helder water, dicht moeras en drassige weilanden. Maak een vaartocht, wandel rond het meer, spot vogels of maak een fietstocht. Voor echte avonturiers is dit padennetwerk over modderige bospaadjes, bruggetjes, klimhekken en drassige weilanden, een uitdaging!


Maar vergeet uw laarzen niet! De wandeling is zo’n km lang en begint en eindigt bij De Hofboerderij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts